Petits choux som semla med färska bär.
- Ugn 200 Grader.
- Ta fram en kastrull o koka upp vatten, smör o kardemumma. Tillsätt mjölet lite i taget o rör om hela tiden tills de släpper lagom runt kanterna.
- Ta bord kastrullen från plattan i äggen ett i taget jnder kraftig omrörning. De måste arbetas snabbt pga allt ska hinna blandas ordentligt. Degen kommer se otroligt konstig o kompakt ut för den som ej är van vid att föra detta, oroa dig ej, degen är perfekt.
- Ta från plåt o bakplåtspapper o sen klicka ut lika stora klickar som en femkrona. Dom blir mer än dubbelt så stora i ugnen sen.
- Grädda dom i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter, dom ska va gyllenbruna. Dom kommer puffa upp som små bollar. Låt dom sen kallna på plåten.
- När dom är svalna så vispa grädde o socker, skölj önskat bör o låt de rinna av. Blanda sen dom med grädden, smarrigt med mycket bär. Mosa ihop mandelmassa o lite grädde tills det går bra att bre ut.
- Skär försiktigt i dina små bullar o fyll dom med massa gott. Toppa med pudrat florsocker. Servera, mums.
Det ser riktigt gott ut :)