Petits choux som semla med färska bär.

 
 
 
 
Runt 20 st små!
 
2 dl vatten
50 g smör
2 krm malen kardemumma
2 dl vetemjöl
3 st ägg
 
Fyllning:
2 1/2 dl vispgrädde + 1 krm socker
Färska hallon eller jordgubbar
200 g Mandelmassa + grädde
 
Toppa med florsocker. 
 
  • Ugn 200 Grader. 
  • Ta fram en kastrull o koka upp vatten, smör o kardemumma. Tillsätt mjölet lite i taget o rör om hela tiden tills de släpper lagom runt kanterna. 
  • Ta bord kastrullen från plattan i äggen ett i taget jnder kraftig omrörning. De måste arbetas snabbt pga allt ska hinna blandas ordentligt. Degen kommer se otroligt konstig o kompakt ut för den som ej är van vid att föra detta, oroa dig ej, degen är perfekt. 
  • Ta från plåt o bakplåtspapper o sen klicka ut lika stora klickar som en femkrona. Dom blir mer än dubbelt så stora i ugnen sen. 
  • Grädda dom i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter, dom ska va gyllenbruna. Dom kommer puffa upp som små bollar. Låt dom sen kallna på plåten. 
  • När dom är svalna så vispa grädde o socker, skölj önskat bör o låt de rinna av. Blanda sen dom med grädden, smarrigt med mycket bär. Mosa ihop mandelmassa o lite grädde tills det går bra att bre ut.
  • Skär försiktigt i dina små bullar o fyll dom med massa gott. Toppa med pudrat florsocker. Servera, mums. 
 
 


Kommentarer
Mikxki

Det ser riktigt gott ut :)

Svar: Dom är helt fantastiska, hoppas du testar dom kommer gå hem direkt :)
Kakan

2014-06-04 @ 11:59:33
URL: http://mikxki.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0