Ca 30 st
100 g smör
1 dl socker
1/2 dl brun farin socker
1 st ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1/2 tsk vaniljsocker
90 g små mörka choklad knappar
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret i en kastrull på svag värme o ställ de åt sidan så att de svalnar.
- Blanda i socker sorterna o ägget o rör om när smöret svalnat.
- Blanda nu i de torra ingredienserna, känn så att degen e helt sval så att chokladen ej smälter när du har i det. I med chokladen direkt när allt e svalt.
- Låt stå o ta fram en plåt.
- Jag gjorde bollarna lite större än en tsk o 30 st. Sen la jag dessa bollar i smörgåspapper bullformar, på så sätt kunde man ha många på en plåt o kakorna blev höga o fina.
- Gräddade i mitten av ugnen 10-12 minuter.
- Kakorna ska svalna på plåt. Förvaras i en burk som är luft tät. Torrt o svalt.