Grillade lammfärsbiffar med fetaostkräm o potatis.

Måste jag säga att sol o utomhus matlagning är bäst. Alltså denna rätten gjorde sitt ikväll, super gott. Ta en kall öl till, mums. 
 
 
 
5 st biffar
 
BIFFARNA
500 g lammfärs
1 st ägg
1/2 gul lök
1 tsk salt
20 g färsk persilja 
Skal av en halv citron
1 tsk mald spiskummin
1 krm grovmalen svartpeppar
 
FETAOSTKRÄM
150 g fetaost
1 1/2 dl creme fraiche
1 tsk citron saft
1 msk kallt vatten
1 krm grovmalen svart peppar
1 tsk försk persilja  
 
Potatisar
 
  • Finhacka löken så mycket du kan o klipp persiljan fint, spara en tsk till fetaostkrämen. Lägg allt i en skål o ha i resten till biffarna, blanda o forma till biffar o ställ kallt ett tag, hårda kalla biffar är lättare att grilla. 
  • Mosa fetaosten så mycket du kan med en gaffel sen blanda i resten o ställ detta kallt med. 
  • Gör klyftpotatis o grilla dom i ugnen med lite rapsolja o flingsalt som du vänt dom i. 
  • Grilla biffarna självklart utomhus o sen njut. 
  • Vill man så kan man ha en favoritsallad till, vi har alltid olivolja o balsamico rosso på vår med salt o peppar. 
 
 
 
 

Fräsh Blomkålssallad

Jag bara ÄLSKAR att äta grillad mat, känslan av att sitta ute o sällskapet, få känna den varma vinden susa förbi. Äta utomhus, mums! Här har ni en till fräsh sallad till ditt grillade kött. Denna passar bra till kyckling men självklart allt annat också.  
 
 
 
4 - 5 port. 
 
1 st knippe rädisor
2 dl färska gröna ärtor
1 st mellan blomkålshuvud
1/2 dl filmjölk
1 1/2 dl creme fraiche 
1 1/2 msk eller mer färskpepparrot 
Ört salt
Grovmalen svart peppar
 
  • Skär blomkålen i små bitar o koka dom i 3 minuter. 
  • Skär rädisornai tunna skivor. 
  • Kyl ned blomkålen o lägg i en skål med rädisor o ärtor, blanda i creme fraichen o filmjölk. Riv över pepparrot, jag tog lite mer än vad receptet mitt säger. Sen smaka av med salt o peppar, va även här ej rädd för att krydda till de. Låt stå o mogna i kyl i ett tag. Ta fram 40 min innan servering, serveras nästan ljummen. 
 
 
 
 

Krämig potatis o haricot sallad

Värmen tittar ut och vart man än går så doftar de massor utav grillande. Sommar.  Här har ni ett smarrigt tillbehör till de ni grillar! Enkelt. 
 
 
 
4 - 5 port
 
14 mellan stora potatisar
300 g haricot verts (ej frysta)
150 g fin feta ost
1/2 rödlök
4 msk creme fraiche 
2 tsk dijon senap
2 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
4 msk vatten
Grovmalen svart peppar
Salt
 
  • Koka potatisen på låg värme så de ej går i sönder, koka även haricot vertsen så de har lite tuggmotstånd. När detta är klart så låt de kallna i kyl. 
  • Blanda nu röran, creme fraiche, dijon, olivolja och rödvinsvinäger. Ställ åt sidan. 
  • Skala rödlöken o finstrimla den i så tunna skivor som möjligt. 
  • När potatis o haricot vertsen har svalnat så tärnar du potatisen i önskad storlek o halverar haricot vertsen, glöm ej nypa av dess fula ändar!! Lägg de i en skål med rödlöken o smula i fetaosten o blanda i din krämiga röra. 
  • Smaka av med salt o peppar o ha i vattnat. 
 
 

Goji & russin müssli med kvarg a la Catja

 
 
 
Varmlufts Ugn 120 grader. 
 
1 dl gojibär
1/2 dl linfrö
1/2 msk psykkiunfröskal
6 dl havre
4 dl delade valnötter
2 dl russin
1 dl pumpafrö
1 1/2 dl vatten
1/2 dl agave sirap
1 1/2 dl rapsolja
1 krm paprikapulver
1 krm chilipulver
 
  • Blanda allt i en bunke utom goji, russin, psyllium, vatten, agave o oljan. 
  • Värm snabbt vatten, olja, chilipulver, paprikapulver o agave i en kastrull o häll i de i din bunke o rör om. 
  • Fördela ut allt över en plåt över bakplåtspapper. 
  • Torka det i ugnen, rör om då o då så de ej blir för brunt på ena sidan. 
  • när de är klart så tar du ut det o strör över psylliumfröskalen o låter de svalna helt, strö sen över russin o gojibär o förvara de i en luft tät burk. 
  • Servera detta till kvarg eller en annan mejeri favorit. 
 
 
 

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0