Kolaklubba (på havregrädde)

 
 
 
 
 
Till 12 st
 
1 dl socker
1 dl havregrädde
1 dl ljus sirap
(1 tsk äkta smör)
 
100 g choklad
 
Silikonplatta
Grillspett
Digital termometer 
 
  • Denna klubba går fantastiskt fort att göra o uppskattas av den med söt tand. Varför inte ha detta till ett barnkalas! Jag använder mig utav en silikon platta när jag häller upp min smet. Denna platta e fantastisk till mycket, något alla borde ha i sitt kök. Sen har jag grillspett som klubbpinnar, billigt o lika bra som köpta klubbpinnar. Förbered allt detta när du kokar upp din smet. 
  • Häll alla ingredienser i en katrull med tjock botten o koka upp. En digital termometer är bäst om man har när man gör godis. Stormkoka inte! Rör ej i smeten när de kokar. Väljer du att ha smör i så rör du i detta när smeten nått sin temp. Jag gjorde mina klubbor när tempen stod på 127 grader. 
  • Häll ut smeten som du vill ha klubborna o tryck i pinnarna. Man kan forma o ha sig om man vill de, låt då smeten ligga o svalna lite så du ej bränner dig, den svalnar fort så vänta ej för länge! 
  • In med dom i kylen. Smält din choklad. Jag penslade på choklade jag använde. Min dotter ville ha ljusblå choklad o denna choklad va väldigt tjock som smält! Förvara sedan dina klubbor i kylen om du vill de med bakplåtspapper runt om varje klubba. Men vill du förvara dom svalt bara så går detta med. Se bara till o ha en lufttät burk för förvaring.
 

RAW salsa med ananas, tomat och paprika

 
 
 
300g färsk mogen ananas
30g finhackad rödlök
10st körsbärstomater
1st röd snack paprika
1krm salt
2krm grovmaldsvartpeppar
1msk agave
1msk olivolja
Skalet av en lime
1msk limesaft
 
  • Tärna ananas, tomat o paprikan. Finhacka rödlöken! 
  • Ha i allt i en skål med resten utav ingredienserna, rör om. 
  • Förvara i slutna burkar i kyl. 
  • Passar bra till o toppa sallader med. Vill man ej äta den raw så är den supergod till stekt/grillad torsk. Jätte gott o ha fetaost till också. 
 
 

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0