Ljusstake diy

De luktar JUL! 
 
Du behöven den mängd apelsiner du vill ha. Sen en kniv, lite nejlikor o ett ljus. En pepparkaksform använde jag mig itav för att få en perfek stjärna. 
 
  • Jag passade på att testa detta då jag ändå gjorde juice på morgonen :) man skär apelsinen på mitten! Se till så att den står rakt o stadigt, snittet måste vara exakt! Skulle den ej va så jätte stadig så skär bort en tunn skiva från botten. Gröp ir apelsinen o sen gör önskad form på toppen, hålet får vara ganska stort. Sätt i nejlikor om så önskas eller knyt ett band runt botten kanten, ja låt fantasin flöda. 
 
 
Ja detta va bara ett test, så den blev ej super snygg men vill hinna med o visa er alla roliga julpyssel innan de är dax att pynta hemma hos er, men till årets julbord ska de göras några stycket som ska pryda bordet fint :) hoppas ni testar. Super enkelt o kul. 
 
 
 

Pappers flinga diy

 
 
 
 
 

Jul kalender diy

Detta tog lång tid men ack så kul o värt de. Era barn kommer älska de. Man får ju välja exakt va man vill ha i själv. 
 
Du behöver en kartong för att ha dina små/stora luckor i,
 
sen 24 olika små "lådor" till dina leksaker eller godis, kanske kläder? 
 
Sax, tejp, penna, bakplåtspapper, pappers lim, extra kartong för att bygga den med de former du vill ha, pensel, färg till att måla om så önskas o TÅLAMOD.
 
  • Jag valde att bygga ett hus. Började med att ge dörren en plats o att klippa alla andra luckor efter hur hög den stora lådan var. 
 
 
  • Sen när jag valt vart alla luckor skulle va så ritade jag en mall i den stora lådan o sen började jag lägga godis i alla o klädde hålen med bakplåtspapper sen tejpade för att få de att stanna. 
 
 
 
  • En liten kladdig bild på hur jag fäste bakplåtspappret o sen i själva lådan med så de ej trillar ut när huset sen ska stå upp. 
 
  • Då va den fylld o klar. Nu är de bara till att vara kreativ. Lycka till :)
 
 
 
Kan ju påpeka att vår lilla tjej är väldig nöjd o längtar redan tills hon får sina kiderägg sa hon :)
 
 

Äntligen.

 
Hej alla fantastiska läsare. 
 
De är ju ingen nyhet att skapa är en stor del av mitt liv! Jag älskar det. Mat, bak, saker till hemmet, ja allt man kan skapa något utav. För ett år sedan fick jag samtalet om att jag var utvalt, milda hade valt mig till att vara med i årets julbakbok/tidning, först fattde jag ej, men förstod snabbt att min dröm sen barns ben skulle bli sann, en del av drömmen iaf. I början av denna veckan fick jag hem de första exemplaren, de kändes så konstigt att se mig o mitt egna recept i denna bakbok, fast jag sett mig själv en hel del i 29år så kunde jag ej riktigt koppla att de var jag på bilden. Tack för denna fantastiska upplevelse, en egen bak o kokbok är i planerna nu o jag hoppas på att detta ska bli verklighet. Må gott alla. Glöm ej kolla in mildas nya julbakbok/tidning. 
 
 
 

Snöstjärna diy

 
 
 
 

Raw het salsa

 
 
 

1 msk färsk hackad chili
4 st kvist tomater
1/2 röd liten paprika
1 st mellan vitlöksklyfta
Ca 1/2 gul lök
1 krm salt
1 krm grovmalen svart peppar
Ca 1 cm färsk ingefära riven
1 - 2 krm spiskummin

 

  • Skölj o hacka allt. Lägg de i en skål. Riv i ingefäran o ha i kryddorna o rör om. Lägg de i en burk. Förvaras kallt. Strö över sallad eller ha till ditt kött, till kokta krönsaker. jag fillar raw food till icke raw food. 
 

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0