Godaste korvstroganoffen.

Hej alla.
 
Nu är jag tillbaka efter mycket barnpyssel, hon kryper för fullt nu och tror att hon kan stå utan att hålla i sig m.m så jag springer efter som en pajas, största delen av min vakna tid går till min dotter men jag har ändå hunnit med en hel del recept som blivit smarriga, egna skriva och även andras som när jag fyllde år fick jag en kokbok som en utav mina favoritkockar kommit ut med, den ska självklart testas, så detta är Per Morbergs recept på hans korvstroganoff, den är SÅ god, och va brukar jag säga? enkelt är godast!
 
(Sorry suddig bild)
 
500 g falukorv
2 st gula lökar
2 msk smör
3 msk tomatpure
1 msk paprikapulver
1 krm kumminfrön
2 st lageblad
1 dl köttbuljong
1 dl grädde
1 dl mellanmjölk
Smaka av med salt och nymalen svartpeppar
 
 
  • Skär korvarna hur ni vill. Skala och hacka löken, fräs sen korv och lök i en stor stekpanna tills de får litta färg. Rör ner tomatpure, paprikapulver, lagerblad och kummin, låt sjuda ngon minut. Ha sen i grädde, mjölk och buljong. Låt det sen puttra tills såsen är lite krämig, smaka av med salt och peppar servera till ris, eller något annat gott!
 
 

Kyckling wook barnmat 8 - 12 månader

 
 
 
1 st stor kycklingfile
1 st röd snack parika (dom långa)
1 liten broccolibukett
1 st gul lök
1 st vitlöksklyffta
1 knippe sparris
1 dl grädde
1/2 dl kallt vatten
1 krm grovmalen svart peppar
1/2 tsk torr dragon
koka 2 portioner basmati ris
 
 
  • Koka kyckling broccoli och sparris tillsammans, Koka paprika, lök och vitlök tillsammans. Ta upp kycklingen när den är klar och finhacka den, finhacka även broccoli och sparrisen. Mixa paprika, lök och vitlök, blanda ihop allt, när det är svalt så har du i grädde och vatten och kryddorna. Koka ris och låt det svalna sen blanda i detta också. Portionera upp och frys in.
 
 
 

Aprikos med mango barnmat 8 - 12 månader

 
 
 
200 g torkade aprikoser
2 st mogna mango
 
 
  • Häll aprikoserna i en skål toppat med vatten och låt dom stå en hel dag och natt så dom blir runda och stora. Häll av vattnet skala mangon och mixa ihop allt. Portionera upp och frys in.
 
 

Päronkiwi barnmat 8 - 12 månader

 
 
 
5 st gröna mogna päron
3 st mogna kiwi
 
 
  • Skala päron och kärna ur dom och koka tills det är mjukt. Skala kiwin. Skölj päronen så de blir kalla och mixa sen dom med kiwin, portionera upp och frys in..
 
 

Kyckling med tomat och pasta barnmat 8 - 12 månader

 
 
 
4 st stora tomater
1 stor gul lök
1 st vitlöksklyffta
4 st mandelpotatisar
4 st stora morötter
2 dl fryst majs
1 st stor kycklingfile
1 msk färk basilika
1 krm grovmalen svartpeppar
1 msk olivolja
2 msk smör
2-3 dl färdigkokt pasta
 
 
  • Koka pastan och låt svalna, koka tomaterna till skalet trillar av och ta upp dom och låt det svalna, släng skalet. finhacka löken och pressa vitlöken och stek detta tills det mjuknar i olivolja, ta upp det och lägg åt sidan. koka potatis, morötter och kyckling tills kycklingen är klar och det andra är mjukt, ha i majsen i slutet så de nlit kokt i nån minut bara. ta upp kyckling och lägg åt sidan, ta upp morot o poatatis och lägg detta åt sidan också.Mixa nu tomat och majs. Fin hacka kycklingen, mosa morötter och potatis grovt, finhacka basilikan och pastan. Blanda nu ihop allt samt de stekta löken och svartpeppar och smält smöt, portionera upp och frys.
 
 

Kalops med pasta barnmat 8 - 12 månader

 
 
 
8 st köttgrytbitar
1 st gul lök
3 mellan stora morötter
10 st kryddpepparkorn
2 st lagerblad
4 dl vatten
3 tsk vetemjöl
1 1/2 krm grovmalen svartpeppar
2 msk smör
5 dl färdigkokt paste
 
 
  • Finskiva öttet i små små bitar och även löken. Stek köttet snabbt i smöret sen ha i löken och stek tills löken är mjuk. Ha i mjölet och rör ov väl sen direkt i med vatten och kryddor, låt detta koka under lock i en timme, se till att röra runt i grutan då och då så det ej fastnar i botten, efter en timme så skala och finhacka morötterna och ha i och låt alla koka ytterligare 30 minuter. Koka pasta och använd 5 dl färdigkoktpasta och finhacka detta. Blanda i pastan när kalopsen har svalnat, portionera upp allt och frys.
 
 

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0