Kolaklubba (på havregrädde)
- Denna klubba går fantastiskt fort att göra o uppskattas av den med söt tand. Varför inte ha detta till ett barnkalas! Jag använder mig utav en silikon platta när jag häller upp min smet. Denna platta e fantastisk till mycket, något alla borde ha i sitt kök. Sen har jag grillspett som klubbpinnar, billigt o lika bra som köpta klubbpinnar. Förbered allt detta när du kokar upp din smet.
- Häll alla ingredienser i en katrull med tjock botten o koka upp. En digital termometer är bäst om man har när man gör godis. Stormkoka inte! Rör ej i smeten när de kokar. Väljer du att ha smör i så rör du i detta när smeten nått sin temp. Jag gjorde mina klubbor när tempen stod på 127 grader.
- Häll ut smeten som du vill ha klubborna o tryck i pinnarna. Man kan forma o ha sig om man vill de, låt då smeten ligga o svalna lite så du ej bränner dig, den svalnar fort så vänta ej för länge!
- In med dom i kylen. Smält din choklad. Jag penslade på choklade jag använde. Min dotter ville ha ljusblå choklad o denna choklad va väldigt tjock som smält! Förvara sedan dina klubbor i kylen om du vill de med bakplåtspapper runt om varje klubba. Men vill du förvara dom svalt bara så går detta med. Se bara till o ha en lufttät burk för förvaring.
Men mums, detta måste jag verkligen testa! :)