Vitaminbomb med chili o ingefära

 
 
 
 
Lite mer än 1 liter. 
 
15 clementiner 
2 lime
4 apelsiner
1 lagom stor bit ingefära
1 röd chili utan kärnor
1/2 dl honung
 
  • Råsaftcentrifug o en citrus press krävs. Vrid alla clementiner i en citruspress. Allt de andra i råsaftcentrifugen. Till sist honungen o blanda väl. Häll juicen i en skål med stor öppning o ställ i kylen i ett tag, då blir skummet på ytan lite hårt o därför lättare att ta bort sen. Fyll på flaska o så har du en super god juice att svepa i dig när du vill. 
 

Rabarber o citrus saft

Behöver bara säga MUMS!!
 
 
 
(Dottern "hjälper till")
 
 
1 kg rabarber färska
1 1/2 liter vatten
5 dl socker
1 st citron
1 st lime
 
  • Skölj o skär rabarbern i bitar, ha i detta med med vattnet i en stor kastrull. Låt koka 15 min. Rör absolut inte i saften en ända gång då de kokar!!
  • när det är klart så häll över det i en annan kastrull över en fin maskad sil. Pressa i citrusfrukterna o ha i socker. Låt koka ytterligare 5 minuter. Ta sen av kastrullen från plattan o låt saften bli helt sval. Förvara sen i kyl eller frys in lite. Blanda ut saften med varten. Jag tog t.ex 1dl kallt vatten o 1/2 dl av den kokta saften o rörde om o hade is i. Allt efter smak sak. 
 
 

Rabarber o äpple pure 12 mån o uppåt.

Tag sen jag gjorde något gott till dom små nu. Så här har ni ett recept till era pluttar. Smaskens sa min lilla tjej i alla fall.
 
(Rabarber ska ätas från 12 månader o uppåt då de sägs att små barn under 12 månader ej får. Finns att läsa om. Samma sak gäller för honungen)
 
 
 
8 - 10 port. 
 
6 st röda äpplen (t.ex pink lady)
2 st rabarber stjälkar
2 - 3 msk honung eller socker (kan skippas)
 
 
  • Skala äpplena o skör dom i fyra delar. Skölja rabarbern o hacka den i stora bitar. Koka samman allt i en kastrull med vatten sen när allt är mjukt så sila av vattnet o mixa till pure. Smaksätt med honung eller socker. Jag packade mina portioner i 70ml burkar. Finns o köpa på internet. Lätta att frysa in o sen ta med. 
 
 
 

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0