Kladdkakemuffins med smak av After Eight A La lillasyster

Hej alla.
 
Min syster är absolut ingen galen bakare som mig, hon bakar något om hon blir söt sugen så hon kan mysa ner sig och bara kränga. När hon fyllde år fick jag med mig hem två kladdkakemuffins med After eight på, jag tog hem det tog lite grädde på och mums, inte visste jag att hon kunde hitta sådanna smaker i kakor, kul, så nu kommer hon ej undan, nu ska de bakas hemma hos mig :D
 
 
 
 
Ca 8st normalatora muffins. 
 
75 g smör
5 msk kakao
1/2 dl strösocker
2 rumsvarma ägg
1 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Ett litet paket after eight
Grädde
Kakao
 
 
  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret på låg varme, ta bort det från värmen när det är smällt och rör i kakao och socker. Därefter rör ner äggen när allt är svalt. Blanda sedan i mjölet och bakpulver med en sil. In i mitten av ugnen ca 20-25 minuter beroende på saftighet/kladdighet. Känn med en sticka efter 20 minuter så du kan avgöra om du vill ha dom längre inne. När dom börjar bli klara så ta ut dom och lägg på en after eight på varje muffins, sen in snabbt i ugnen o låt det smälta, det går fort så tänk på det. Ta ut dom när det är klar och låt dom svalna. Vispa grädde och toppa dina muffins med detta och pudra över lite kakao och njut.
 

Fisk med smak av färsk persilija barnmat 6 - 8 månader

Hallo.
 
Detta är nog min dotters favorit, hon äter upp på nolltid =)
 
 
 
4 st stora potatisar
2 st palsternackor
1 st gul lök
400 g torsk
2 msk persilija
3 krm torr timjan
2 krm grovmalen svartpeppar
1 - 2 dl av kokspadet
 
  • Skala och skär potatis, palsternacka och lök i stora bitar, fyll en katrull och ha i allt där plus fisken och de torra kryddorna, koka tills allt är klart, ta upp fisken och lägg den åt sidan. Häll ut vattnet men spara 1 - 2 dl. Mixa halva och mosa resten så att det är klumpigt blanda ihop det med de mixxade, finhacka fisken och persilijan och blanda i det. Sen blanda i lite av kokspadet om du tycker att det behövs. Dela upp allt i portioner och frys in.
 
 

Rullader på ett annat sätt a la Catja

Hej alla.
 
Är det något jag älskar så är det krämig sås, jag är heeeeelt såld på det, grädde gör mirakel i såser. Här kommer ett annat av mina egna rullad recept.
 
 
 
7 st stora tunna lövbiffar
 
250g champinjoner
1 st stor gul lök
1 st kruka färsk persilija
1 tsk torr timjan
Dijon
1 krm salt
2 krm Grovmalen svartpeppar
20 st körsbärstomater
Smör
 
5 dl grädde
1/2 oxbuljong tärning
1 - 2 msk dijon
 
 
  • Fin hacka campinjoner och lök, stek det. Finhacka tomaterna. När det börjar få gyllenbrun färg så har du i timjan, salt, peppar och tomaterna, låt det puttra till en krämig sås. Dela lövbiffarna på mitten, pensla dijon på varje bit och ha fyllning på varje bit i ena kanten, fick hacka persilija och strö över lite på varje löbfiff. Rulla ihop alla och färst ihop dom man tandpetare. Stek rulladerna tills de fått lite färg på varje sida, när det är klart så har du i grädden och buljongen, låt koka tills såsen är krämig då har du i din dijon, efter smak. Man har alltid i senap sist då de kan bli beskt. Servera med lite goda grönsaker och fullkornsris, jag tycker det är godast i alla fall.
 
 

Fisk med ärtor barnmat 6 - 8 månader

Hej alla.
 
Här kommer en favorit, Ella gillar denna stort, men jag tror det är fisken hon är glad för, allt med fisk är gott, tur är det ju =)
 
 
 
400 g torsfile
6 st mandelpotatis
2 st stora palsternackor
3 dl frysta ärtor
3 krm torr timjan
2 krm grovmald svart peppar
ca 4 dl kokspad
1 msk smör
 
 
  • Skala allt, skär palsternackorna och potatisen i stora bitar, lägg det i en stor kastrull med vatten och koka upp det med torsken och kryddorna. Koka ärtorna för sig själv. När fisken är klar så ta upp den och lägg den åt sidan. När det kokat klart så häll ut vattnet förutom 4 dl, mixa eller mosa potatisen och palsternackorna, mixa ej ärtorna ytan mosa dom så de är små goda bitar. Fin hacka fisken och blanda ihop allt, blanda i så mycket kokstad som det behövs. Frys in i portioner.
 
 

Rotfrukter med kyckling och parika barnmat 6 - 8 månader

Hej svej.
 
Här kommer en värmrätt till de småttingar som gillar massa smak, denna är sååå spännande =)
 
 
 
1 st gul morot
1 st orange morot
1/2 liten rotselleri
1 st stor palsternacka
1 st röd parika
1 st stor kycklinfile
2 krm grovmalend svart peppar
3 krm torr timjan
1 - 2 dl av kokvatten spadet
 
 
  • Skala och kärna ut allt. Skär allt i lagom bitar förutom kyckling och paprika. Skär paprikan i två delar, kycklingen ska vara hel, ha i allt i en kastrull med vatten, pluss kryddor, koka klart tills kycklingen är färdig och grönsaker är lagom mjuka. Ta upp paprikan och kycklingen och lägg det åt sidan. Mixa nu helften av rotfrukterna med parikan, mosa de andra rotfrukterna så där är lite klumpar, fick hacka kycklingen och blanda ihop allt. Perfekt att börja så då du vill ditt barn ska börja med lite bitar. Frys in allt i portioner.
 
 

Päron och blåbär efterrätt barnmat 6 - 8 månader

Hallo alla.
 
Då har jag hittat på lite nytt till lillan, ja det är ju ej så svårt men vänner har frågat hur jag gör och vad jag gör för dom känner sig fantasilösa, så varför inte dela med mig av det jag gör till min dotter, så finns det här för alla helatiden, toppen till vänner som väntar sina första barn och  så nu med ju. Så här har ni en päron och blåbärs efterätt till era små.
 
 
 
4 stora päron
250 g Frysta blåbär
 
 
  • Skala och kärna ur päronen. Skiva varje päron i 4 delar, koka tills dom har lite motstånd. När päronen har lite motstånd har du i blåbären och kokar bara någon minut. Sila ur vätskan i en bunke, spara vätskan. Mixa nu päronen och blåbären och fördela upp det i portioner. Portionsburkar finns att köpa på internet, annars går det bra att frysa in det i vanliga små plastglas sen ploppa ut dom och förvara dom i en fryspåse i frysen. Perfekt att plocka ut då de ska användas. Kyl invätskan du kokade allt i och använd som dryck till lillan eller lillen, det är poppis och hur nyttigt som helst.
 
 

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0