Smarriga pizzabullar som inte behöver jäsa
Till 20 st normalstora
Deg:
10 dl vetemjöl
4 dl lättmjölk
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
125 g smör
- Ta fram smör o gör det i tärningar o låt de bli rumstempererat. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Nyp i de mjuka smöret o sen ha i mjölken o arbeta ihop snabbt till en deg. Ställ åt sidan medans du gör fyllningen.
Fyllning:
1 dl ketchup
1/2 dl chili sås
1 1/2 msk färsk timjan
1 krm salt
1 krm svartpeppar grovmald
3/4 tsk lökpulver
1/2 tsk vitlökspulver
20 skivor påläggsskinka
150 g riven ost
1 st ägg
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Förbered en plåt med 20 bullformar på.
- Finhacka timjan o sen blanda alla ingredienser i en skål förutom skinka o ost.
- Strimla skinkan o riv osten om du ej köpt riven ost redan.
- Kavla ut degen på mjölat bord bre på ketchup blandningen o strö över skinka o ost. Spara lite ost till att toppa bullarna med.
- Rulla ihop o dela upp längden i 20 bitar o lägg i bullpapper på en plåt.
- Vispa upp ett ägg o pensla varje bulle sen strö över sista osten o grädda bullarna i mitten av ugnen i 30 minuter ca.
Kommentarer
Trackback