Kladdkaka

 
Hej
 
Åter igen något som gr så otroligt fort att göra. Detta är något jag brukar slänga ihop vid oväntat besök. Toppen gott. Men jag älskar ju allt med chokladsmak!
 
 
 
100 g smör
2 st ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
 
(Om man vill så 1 msk rom eller konjak)
 
 
  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa ägg och socker pösigt. Ha i det smälta smöret och rör om väl. Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker i en annan skål och ha i det i äggsmeten , lite i taget, om du vill smaksätta med rom eller kojak så gör det nu. Bröda en form och ha in kakan i nedre delen av ugnen i 15 minuter, 2 minuter extra om du inte gillar för mycket kladd. När kakan är klar så lt den va i formen ett litet tag innan den ska serveras så att den fr vila lite, servera med något gott t.ex som grädde jordgubb och kakao som på bilden.
 
 
 
 

Citronfromage

 
Hej.
 
Detta är ju bara så fresh, känns som att man hade kunnat sleva i sig flera ton av detta. Enkelt är gott som jag brukar säga!
 
 
 
 
2 gelatinblad
2 äggvitor
1 dl strösocker
2 äggulor
Rivet skal av en halv citron
Saft av en citron
2 dl vispgrädde
 
 
  • Lägg först gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Ta fram tre skålar, vispa först äggvitor till ett fast skum och vispa försiktigt ner hälften av sockret, lite i taget. Vispa nu resten av sockret i den andra skålen med äggulorna, ha sen i citronskalet. Häll citronsaften i en kastrull och koka upp lite och ta upp gelatinbladen och ha i dom i den varma citronsaften och ställ kastrullen åt sidan så det svalar. Vispa nu grädden i en annan skål, nu har nog citronsaften svalnat och då ska du blanda det med ägguleblandningen, och sen blanda det med grädden, vänd nu försiktigt ner äggvitorna i detta och rör tills smeten är jämn. Portionera upp i glad och kyl i två timmar. Garnera med resten av det citronskal som är kvar.
 
 
 

Prinsesstårta

Heej!
Jag fick göra en liten tårta till min egen födelsedag nu förra veckan, ingen annan som gör den ju =)
Så jag tänkte att det kasnke kunde inspirera er lite till er nästa tårta!
 
 
 
 
Botten
200 g Rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
3 1/4 vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 ägg
3/4 tsk vaniljsocker
 
Vaniljkräm
 
Jordgubbssylt
 
Grädde
 
Marsipan
 
  • Sätt ugnen på 160 grader. Vispa ihop ägg och socker, tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje. Ha i mjöl, bakpulver och vaniljpulver och vispa försiktigt till slät smet, Häll i smeten i en form som du brödat in, ställ in i ugnen längst ner i 40 - 50 minuter. När kakan är klar så låt den svalna på galler, skär kakan i tre delar när den svalnat, du ska bara använda två delat.
  • Blanda vaniljkräm och låt stå kallt ett tag
  • Vispa grädden.
  • Ta ut vaniljkrämen och bre det på första lagret och sen lägg över nästa lager och ha sylt på detta och grädde, förma grädden runt och ha marsipanen över.
  • Garnera med vad du vill. Jag gjorde roser och hade guld pulver på dom och gjorde en kul vimpel och hade en tjock rema brunt band.
 
 

Köttgryta med ris och grönsaker barnmat 8 - 12 månader

 
 
 
150 g blandfärs
5 st potatisar
1 st röd paprika
1 st gul lök
1 st vitlöksklyffta
2 st tomater
1 dl fryst majs
1 msk färsk timjan
1 krm grovmalen svartpeppar
1 krm torr rosmarin
Koka upp 1 dl torr jasmineris
 
 
5st potatisar
1 bukett broccoli
2 dl frysta ärtor
 
  • Koka riset, koka potatis, paprika, lök, vitlök, tomat, Ta bort skalet från tomaten när de är färdigkokade. Koka majs och köttfärs tillsammans. Mixa paprika, lök, vitlök och tomaterna och majs. Mosa potatisen, blanda i det mixade och riset, Finhacka den färska timjanen och ha i all kryddor.
  • Koka grönsakerna och mosa detta.
  • Frys in allt i portioner men kom ihåg att grönsakerna som är tillbehöret ska ni bara frysa in hälften så mycket.
 
 

Mangoäpple barnmat 8 - 12 månader

 
 
 
4 tora röda äpplen
500 g fryst mango
 
 
  • Skala äpplena och skär varje äpple i fyra delat, kokka tills dom är klara, ha i den frysta mangon så att den bara blir varm, häll ut allt och skölj de snabbt i lite kallt vatten en mixa det och frys in.
 
 

Kyckling med dragon barnmat 8 - 12 månader

 
 
 

1 st stor kycklingfile
15 st små potatisar
7 st morötter
1 st stor gul lök
2 msk pressad citron
1/2 tsk torr dragon
2 krm grovmalen svartpeppar
1 - 2 dl kallt vattem
1 msk smör
 
 
  • Koka kycklingen, morot, lök och potatis. Ta upp kycklingen när den e klar och finhacka dem, lägg löken i en mixer, mosa potatis och morot. Ha i citron, dragon, peppar, vatten och smör i mixen med löken och mixa allt till en slät smörja. Blanda ihop det med den mosade moroten och potatisen, smaka om det behövs något mer.
 
 

Köttfärs med ris och organo barnmat 8 - 12 månader

 
 
 

200 g blandfärs
Koka 2 portioner jasmine ris enligt förpackningen
1/4 röd paprika
2 st stora tomater
1 st gul lök
1 st vitlöksklyffta
5 st små potatisar
2 st mellanstora morötter rårivna
1 dl av spadet
2 krm rosmarin
1 krm torr organo
1 krm grovmalen svartpeppar
 
 
  • Koka riset enligt förpackningen. Koka ihop allt förutom kryddorna. Ta upp tomaterna när skinnet börjar trilla av och släng skalet, Ta upp potatisen och lägg det åt sidan, Mixa lätt köttet, lök, vitlök, paprika, spadet och kryddorna. Mosa potatisen. Blanda det mixade med den mosade potatisne och riset, riv i morötterna på det minsta.
 
 
 
 
 
 

Thailax barnmat 8 - 12 månader

 
 
 
3 st laxfile
400 ml lätt kokosmjölk
1 bukett färsk broccoli
1 stor handfull fryst haricots verts
1 1/2 dl fryst majs
1/2 bakpotatis
1 tsk röd curry pasta
1 krm grovmalen svartpeppar
3 dl kallt vatten
5 dl kokt couscous
 
 
  • Koka laxen och majs. Koka broccoli och haricots vertsen och potatis. Koka kokosmjölken, curry pastan och peppar. Koka couscousen. Ta upp laxen och finhacka den, lägg majsen i en mixer, finhacka broccolin och haricots vertsen, lägg bakpotatisen i mixen också med peppar och bara 2 1/2 dl av den kokta kokosmjölken, mixa allt. Ha i vattnet pö om på tills du tycker det är bra. Blanda ihop allt och ha i 5 dl kokt couscous. tycker ni att de fortfarande är lite för kletigt å blanda bara i lite mer vatten, men barnmat ska ju vara lite kladdigt.
 
 
 

Kyckling i curry barnmat 8 - 12 månader

Hallo alla
 
Jag har varit borta ett litet tag igen, men nu kommer jag tillbaka med massa recept som är gokännda av min lilla Ella =)
 
 
 
 
1 st stor kycklingfile
1 st litet blommkålshuvud
1 st gul lök
3 st stora morötter
8 st kryddpepparkorn
2 dl av kokspadet
2 krm curry
1 msk smör
1 dl grädde
4 dl kokt fullkorn ris
 
 
  • Koka riset. Koka kyckling med lök och kryddpepparkornen. Koka morötter och blommkål. När kycklingen och löken är klar så spara 2 dl av det kokspadet sen ta upp kycklingen och finhaka den och lägg löken i en mixer. Häll ut vattnet från morötterna och blommgålen och ta några bitar av blomkålen och lägg det i mixern också med kokspadet, curry, smör, och grädde, mixa detta. Mosa resten av blommkålen och morötterna, ha i den finhackade kycklingen sen det du mixat, Blanda i 4 dl kokt ris. Portionera upp allt och frys in det du ej ska använda.
 
 
 

Pasta med kycklingparma & parmesansås

Hej all helglediga och jobbare.
 
Varför ej äta något gott och enkelt innan man ska sätta sig ner och bara mysa eller innan man ska ut och göra staden lite osäker? =) Här har ni något som magen kommer att gilla.
 
 
 
3 kyckling fileer
8 st skivor lufttorkadskinka
1 paket champinjoner
1 - 1 1/2 dl parmesan
500 g pasta t.ex LUMACONI på bilden
4 st stora vitlöksklyfftor
4 dl grädde
1 1/2 krm grovmalen svartpeppar
3 msk olivolja
Ruccola
Flingsalt
 
 
  • Lägg din skinka på bakplåtspapper sen in i ugnen på grillning tills dom är halvkrispika, ta ut dom och låt stå tills maten är klar. Skär kycklingen i tunna fina bitar. Stek kycklingen på medel tills den är klar, under tiden så finhacka dina champinjoner till tunna skivor, skölj aldrig svamp för att få bort smuts, tro de eller ej de förändrar hela svampen, Svetta av all svamp i en torr stekpanna på lagom hög varme tills de är klart, blanda i kycklingen och finhacka din vitlök och ha i den med. Sätt på pastavattnet och koka enligt förpackningens tid. När vitlöken stekt lite så ha i grädden, parmesan och peppar. Låt koka tills såsen börjar se krämig och tjock ut. När pastan är klar så häll ut vattnet, i med pastan i kastrullen igen, Jag använde bara 3/4 dels av den kokta pastan då jag ville min mat skulle bli lite mer krämigare. Blanda i olivolja i pastan sen ha i såsen, bryt i din krispiga skinka, rör om och servera med ruccola.
 
 

Kycklingrullader med fetaost och soltorkadetomater.

Idag bjuder jag på detta enkla gottiga receptet. Jag älskar kyckling och en dag som denna hade jag ingen lust att handla alls, så det blev vad som fanns hemma, detta är resultatet.
 
 
 
3 st stora kycklingfileer
10 soltorkade tomater i olja
150 g fetaost
Grovmalen svart peppar
Organo torkad
Smör till stekning
Tandpetare (3 st till varje rullad)
3/4 av den kvarblivna fetaosten
1 tsk dijon
4 dl grädde
 
 
  • Skär varje kyckling i tre delar så att de ser ut som lövtunnabiffar, dom kommer vara lite tjocka men du ska lägga dom mellan två bakplåtspappr och platta ut bit för bit lite så de blir tunnare. Finsmula feta i en skål och fin hacka de soltorkade tomaterna och lägg i en annan skål. Ta en bit kyckling och ha på lite tomat och lite fetaost, peppar o oregano, rulla ihop och ha tre tandpetare i varje då dom har lätt för att rulla upp sig annars när de ska stekas. Stek rulladerna tills de får lite fin yta på båda sidorna, sen har du i grädden och det kommer bli en del kvar av fetaosten så ha i 3/4 delar av de som är kvar, eller mer eller mindra de kan du bestämma själv efter smak, när såsen börjar tjockna och bli klar så ha i dijon. Servera med önskat ris, vi älskar jasmineris till ditta.
 
 

Fisk med curry 8 - 12 månader

Hej alla.
 
Nu när lillan blivit större har vi börjat ge henne lite fler nya smaker så klart, detta va en av de första rätter jag gjorde till henne, väldigt poppis!
 
 
 
4 st mandelpotatisar
2 st stora morötter
1 st litet blomkålshuvud
1 st stor färst broccoli
400 g torsk
1 st gul lök
1 dl kokt fullkornsris
1 tsk gul curry (efter smak)
1 krm grovmalen svartpeppar
2 dl kallt vatten
2 msk smör
 
 
 
  • Koka blomkål och broccoli tillsammans. Koka torsk, morötter, potatis och lök tillsammans. Koka ris. När allt är klart så mixar du morot, potatis och löken blandar i smör, curry och peppar. Mosar broccoli och blomkål till så stora bitar du vill att det ska vara. Blanda det mixade med broccolin och blomkålen, Ha i så mycket du vill av det kalla vattnet. Portionera upp allt och frys in.
 
 

Kyckling med lök o röd paprika barnmat 6 - 8 månader

Hej alla.
 
Har varit mycket upptagen då lillan växer o kräver mer tid av oss =)
Men nu tänkte ja lägga upp litta.
 
 
 
1 st stor kycklingfile
4 st mandelpotatisar
3 st mellanstora morötter
1 st liten gul lök
1 st stor röd parika
3 krm torr timjan
2 krm grovmalen svartpeppar
1 - 2 dl av spadet
1 msk smör
 
 
  • Koka kyckling, potatis, morötter tillsammans med kryddorna. Koka löken och paprikan tillsammans. När allt är klart så sparar du 2 dl av spadet o tar upp kycklingen och finhacka den, mosa potatis o morötter tills det är lite klumpigt, sen mixar du löken, smöret och paprikan tillsammans, blanda ihop allt och ha i lite av spadet om du tycker att det behövs. frys in allt i portioner.
 
 

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0