3-4 pers
1 msk rapsolja
1 st gul stor lök
1 st vitlöksklyffta
1/2 msk curry (eller efter smak)
Maizena
250 ml havregrädde
250 ml kallt vatten
1 kg räkor med skal
1 1/2 msk pressad citron
1-2 krm salt
1-2 tsk agave sirap
2 tsk sherry (finns på systemet)
1 msk persilija
Till servering: Vit Quinoa
- Börja med att skala dina räkor och lägg allt skal i en påse och frys in detta till att göra en god fond kanske. Lägg de skalade räkorna i en skål sålänge.
- Finhacka Löken och pressa vitlöken, hetta upp en stekpanna och fräs detta tills de blir mjukt. Rör ner curryn och fräs en minut, ha sen i havregrädde och vatten. Låt sjuda i några minuter sen ha i sherryn, persilija och din pressade citron, ha även i salt och agave. Ha i maizena tills du är nöjd med såsens tjocklek.
- Koka din quinoa under tiden, när allt börjar bli klar så har du i räkorna så att de precis blir varma, dom ska ej koka pga då bli räkor som gummi.. Hoppas det smakar.