Krispig äpple/kanel smulpaj

 
 
 
 
 
Smulpajen:

125 g smör
3/4 dl socker
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
 
2 st pink lady äpple
1 tsk kanel
2 msk socker
 
Kokos o smör till formen
 
 
Enkel vaniljsås:

2 dl mjölk
1 st ägg
1 msk socker
1 msk vetemjöl 
2 tsk vaniljsocker
1 msk grädde
 
 
  • Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret. Skiva äpplena o ha socker o kanel på, rör runt. Smöra en pajform o ha i kokos. Lägg i äpplena. När smöret är smält så ha i socker, havreflarn o mjöl. Sen smula över detta på äpplena. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter. 
  • Koka nu din vaniljsås. Blanda mjölk o ägg i en liten kastrull. Ha i socker o vetemjöl, vispa tills de börjar tjockna, när du är nöjd så låt såsen svalna. Vill du snabba på så såsen blir kall så vispa den i kallt vattenbad. När såsen är kall så blanda i vaniljsocker o grädde o sen servera detta till din krispiga paj. 
 
 
 
 

WOOK Barnmat 12 - 18 månader

 
 
2 st kycklingfileer
4 st morötter
1 st snack paprika röd
1 st gul lök 
3 st vitlöksklyftor
1/2 squash
2 krm grövmalen svartpeppar
1 krm salt
2 dl grädde
2 dl av kokspadet
Ca 1/2 dl thai chilisås
3 krm torr dragon
Basmatiris för 3 pers (ca 9 dl färdigkokt ris)
 
 
  • Skala morötterna och koka dessa ihop med kycklingen. Koka tills allt är färdigt. Fin hacka lök o vitlök o stek detta på låg värme tills de är klart, finhacka paprikan o squashen och stek detta också på svag värme tills allt är mjukt, tillsätt grädde, chilisås, kryddor o kokspadet, låt koka någon minut bara. Koka riset. Finhacka morötterna o kycklingen blanda det med de andra o 9 dl ris. Portionera upp allt i frys in. 
 
 
 
 
 

Sommar drink med vaniljvodka.

 
 
2 - 3 pers

2 st apelsiner 
3 st mogna persikor
10 ml vaniljvodka 
2 - 3 dl tonic vatten
 
is
 
 
  • Skala alla frukter o mixa det med vodkan. Blanda sen i tonic vatten efter smak. Lägg is i glas o fyll upp med din sommriga drink. 
 
 
 
 

Torsk i krämig het sås med kamutvete a la Nikola


 
 
 
2 - 3 pers
 
400 g torsk
1 st normalstor gul lök 
2 st stora vitlöksklyftor
2 msk smör
400 g krossade tomater
1 dl grädde 
3 kvistar färsk rosmarin 
2 krm grovmald svartpeppar
2 msk hummerfond
1 krm pirripirri (ungefär)
1 1/2 msk paprikapesto
2 tsk socker
1/2 grönsaksbuljongtärning
(flingsalt om de behövs)
 
Frebacos kamutvete
 
Sugarsnaps
 
 
 
  • Finhacka lök o pressa vitlöken o fräs i smör tills lite färg. Stek torsken snabbt så den får en liten yta sen ta upp den igen. Blanda nu i tomater o grädde sen alla andra ingredienser om låt det koka tills de blir lite krämigt, när såsen är klar så ha i fisken, låt fisken koka tills den är klar. Under tiden så kokar du kamutveten, jag väljer alltid frebacos produkter då jag tycker de är godast i smak o konsistens. Servera med sugarsnaps o olivolja om så önskas!
 
 
 
 
 
 

Rökt lax med smör och dillslungadede potatisar och caviarsås

 
 
Varm eller kallrökt lax
 
Nypotatis för två
En handfull färsk dill
2 msk smält smör
2 nypor flingsalt
 
Sås:
2 dl creme fraiche
Rödlök efter smak
100g fin caviar
2 krm grovmald svartpeppar
(1krm salt om behövs)
 
 
  • Koka potatisen. Finhacka önskad mängd rödlök, jag älskar lök o har nästan en hel normalstor lök i, blanda i detta i creme fraichen med caviarn o peppar, smaka av med salt om det behövs. Låt stå o mogna i kylen tills potatisen är klar. När potatisen är färdig så smält smöret och ha de över potatisen, ha dill o flingsalt på nu också o sen ha detta till din lax o sås. Mums. 
 
 
 
 
 

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0