Torsk i krämig het sås med kamutvete a la Nikola
2 - 3 pers
400 g torsk
1 st normalstor gul lök
2 st stora vitlöksklyftor
2 msk smör
400 g krossade tomater
1 dl grädde
3 kvistar färsk rosmarin
2 krm grovmald svartpeppar
2 msk hummerfond
1 krm pirripirri (ungefär)
1 1/2 msk paprikapesto
2 tsk socker
1/2 grönsaksbuljongtärning
(flingsalt om de behövs)
Frebacos kamutvete
Sugarsnaps
- Finhacka lök o pressa vitlöken o fräs i smör tills lite färg. Stek torsken snabbt så den får en liten yta sen ta upp den igen. Blanda nu i tomater o grädde sen alla andra ingredienser om låt det koka tills de blir lite krämigt, när såsen är klar så ha i fisken, låt fisken koka tills den är klar. Under tiden så kokar du kamutveten, jag väljer alltid frebacos produkter då jag tycker de är godast i smak o konsistens. Servera med sugarsnaps o olivolja om så önskas!
Kommentarer
Trackback