Mina dammsugare.

Hallo alla trogna besökare.
 
Det har stått stilla ett tag då det varit mycket med familjen, men de blir det ju när man har en liten här hemma som kräver mer tid desto större hon blir. Men tänkte att jag kunde dela med mig av mina egna hemmagjorde dammsugare som alltid går hem. Jag brukar iof alltid baka dessa då a gjort tårtor, för jag bakar mina tårtbottnar så som man gör en rulltårta sen skär jag ut den storlek jag vill ha sen sparar jag resterna till att göra dammasugare plus resterna av masipanen. Smart! =) men vill man kan man baka en rulltårtsbotten och smula ner den till dammsugarna!
 
 
 
 
100 g smör
1 dl florsocker
2 tsk vanilj socker
3 msk kakao
4 dl kaksmulor
(Har du ej någon kaka hemma så baka en vanlig rulltårtabotten.)
Arraks eller punsch essens efter smak
200 g marsipan
200 g favorit chokladen
 
 
  • Rör ihop smör, socker, vaniljsocker och kakaon så det är poröst i en matberedare. Tillsätt kaksmulor och blanda det väl, vill du ha lite mer kaksmulor i så ha det men ta bara i liiiiite lite åt gången då så det ej blir torrt. Tillsätt nu den essens du vill ha, arrak e ju min favorit. JAg brukar ha i allt mellan 2 till 4 krm, men de e vad man känner för den dagen. Rör om en liten stund. När det är klar så formar du degen till två långa runda korvar och förvarar edt i kylen ett tag. Om du ej orkar kavla ut marsipan så finns de faktist färdig utkavlad i affären de ät u rätt smart. Sen tar du ut smeten och rullar runt marsipan, in i kylen med det igen. Smät chokladen över ett vatten bad, ta ut dammsugarna och skär upp så stora som du vill ha dom, lägg ett bakpåtspapper på en plåt, doppa dina dammsugare och när du är färdig låt det stelna i kylen sen lägger du i det i en lufttät låda och förvarade det i kylskåpet, MUMS.
 
 
 
 

Bilar tårta

Hallo.
 
Denna tårta satt jag och gjorde nästan höggravid och med mycket darriga fingrar, tror det tog 8 timmar, och då hade jag ändå bakat de som skulle bakas dagen innan, men ja skulle ha de gjort, den lilla pojken som skulle ha den på sitt kalas brydde ju inte sig om att jag va stor som ett hus =) Han ville ha en tårta med sockerkaka sa han och nutella och jordgubb, så det fick det bli. Detta är resultatet =)
 
 
 
 

PSG tårta

HEJ SVEJ.
 
Ännu en tårta idag, mycket fotboll, men det är ju det grabbarna gillar =) detta är också en vanlig prinsesstårta, folk älskar visst den dära tårtan =) som vanligt så har jag byggt loggan för hand, kul kul kul =)
 
 
 
 

Milan tårta

Hej alla
 
För den som ej vet så älskar jag att bygga tårtor, skapa och ha mig =) Så här har vi en av dom. Det är en vanlig prinsesstårta då tårtan var till min sambo, och han älskar den tårtan!
 
 
 
 

En god spenat paj

Halloojs
 
Mina föräldrar var här i helgen och då bjöd jag på denna paj, den gick verkligen hem. En otroligt saftig paj, den ska ätas många många gånger. Testa den, ni kommer ej ångra ej, MUMS MUMS! =)
 
 
 
Deg:
2 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl
1/2 krm svartpeppar
75 g smör
1 st ägg
 
Fyllning:
300 g bladspenat
3 st ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
100 g fetaost eller mer
50 g stark fin delli salami
 
  • Blanda ihop vetemjöl o graham o peppar, sen smöret, vispa tils degen är smulig, sen ha i ägget och vispa ihop degen snabbt, tryck ut pajen i en pajform 20 till 22 cm i diameter, stick hål i botten med en gaffel, låt pajen vila i kyl i 30 minuter, under tiden så förbered de andra, sätt ugnen på 175 grader, skölj bladspenat och lägg i en skål, fyll en stor katrull till hälften med vatten och ställ på spisen, vispa lätt ihop ägg och mjölk, salt och vitpeppar, ställ åt sidan. Smula feta osten och skär salamin i så små bitar som du vill ha det, jag strimmlade mitt. Ta ut pajen och grädda den i 10 minuter först på 175 grader i mitten av ugnen. Under tiden förväller du din spenat i katrullen som du satt på spisen, koka upp vattnet ha i spenaten och låt den mjukna, häll ut vattnet och ta ut så mycket vatten du kan från spenaten och grovhacka den sen. Ta ut pajen när tiden gått och ha i den smulade fetaosten sen salamin. Blanda i spenaten i äggstanningen och vispa runt den lite sen häll över det på pajen och in i ugnen i 40 minuter, eller tills den är klar. Servera med en god sallad. Pajen är god kall också.
 
 
 
 

Husmortips

Japp, här kommer ett till, ibland tycker jag att det magiska bakpulvret är bättre än all annan rengörning, plus bättre för naturen. Bakpulver kan gör saker rent så det skinerjätte fint. Jag har ju valt en vask när vi byggde vårt kök som gillar att fånga upp massa smuts, inte så konstigt de syns mer då den är vit, nu lät jag den bli lite extra skitig så nu skulle få se bakpulvrets magi, så har ni inget medel hemma så kanske ni har bakpulver som står.
 
 
FÖRE:
 
 
EFTER:
 
 
En gul svamp
2 msk vatten
1 msk bakpulver
Skål med vatten
 
  • Fyll en skål med varmt vatten och ställ åt sidan.Detta ska du ha till slutet då du ska rengöra din vask.  Blanda vatten och bakpulver i en liten skål. Doppa din svamp i smörjan när det brusat klart o täck ett tunt lager i hela vasken. Efter några minuter så tar du svampen och doppar den i vattnet, använd den gula sidan av svampen, gnugga lätt och allt blir rent och fiiint.
 
 

Sötpotatis med rotselleri barnmat 6 - 8 månader

 
Idag har det blivit att göra en till rätt till lillan, det fick bli sötpotatis med rotselleri. Till lunchen var det perfekt färdigt och hon gillade detta med, jag ska nog vara glad över att jag har en liten tjej som äter allt, men vi får se hur länge det varar.
 
 
 
 
1 st mellanstor rotselleri
1 st stor sötpotatis
1 st gul lök
3 krm torr timjan
2 krm grovmald svart peppar
1 msk smör
1 msk pressad citronsaft
 
 
  • Häll vatten i en stor kastrull och låt det koka upp. Skala och skär rotselleri och sötpotatis i lika stora bitar och öven löken. Ha i det i kastrullen tillsammans med timjan och peppar. Låt det koka tills allt är lagom mjukt. Häll ut allt vatten. Låt det svalna, mixa allt och smält smöret och ha i det tillsammans med den pressade citronen, frys in.
 
 
 

Köttgryta barnmat 6 - 8 månader

 
Nu testar vi något nytt sa jag till lilla Ella igår, hennes stora blå ögon stirrade på mig glatt, fast hon ej förstod mig så tog jag det som ett klart JA och gjorde en köttfärsgryta till henne. När den var klar så var de dax för lunch och den gillades starkt, så nu har lillan ätit nötfärs också, alltid kul med nya saker =)
 
 
 
 
3 st stora morötter
8 st små röda potatisar
2 dl fryst majs
1/3 av 500g nötfärs
2 krm torr timjan
1 krm grovmald svart peppar
1 msk smör
 
  • Fyll en stor kastrull med vatten och låt vattnet koka upp. Skala och skiva potatis och morötter i lagom stora bitar och ha i det i grytan med majs, timjan peppar och strimla ner nötfärsen där i. Låt det koka på lagom värme tills potatisen är lagom mjuk, gör inget att moroten är lite mer motstånd i. Häll ut vattnet men spara en dl av vattnet. Låt det svalna. Smält smöret. Mixa allt och ha i smöret. Fyll i portions muggar och frys in, har ni inte sånna muggar som jag har kan ni köpa dom på nätet annars går det bra att frysa in dom i vanliga plasmuggar sen trycka ut dom för att förvara det i fryspåsar i frysen istället. Mina myggar är 70 ml och Ella ätter två sånna nu till lunch och även en efterrätt, stor tjej =)
 
 
 
 
 

Pressobollar

Hallo.
 
Jag bara älskar denna lilla boll, denna gång gjorde vi det på presso kaffe för det var bara det vi hade hemma, där av namnet på den lilla bollen =) MEGA GOTT. Det är viktigt att de smakar chokladoch perfekt med kaffe, inte för klumpigt m.m, dessa är perfekta, alla kommer gilla dom.
 
 
 
200 g margarin
2 dl socker
6 dl havre
7 msk fin kakao (efter smak)
2 tsk äkta vaniljsocker
3 - 4 msk starkt presso kaffe
Kokos
 
 
  • Gör presso kaffe, har ni ej detta så går de lika bra med stark vanligt kaffe, koka nu det starkt och ej som vanligt. Rör ihop alla ingredienser, rör tills havregrynen är mycket krossat, finns inget värre än stora bitar havregryn i en bolle. Det kan ta ett tag att vispa det till smått men do it!!! När kaffet är kallt så har du i detta i smeten också. Sen låt det stå kallt i kylen ett tag innan du rullar det så att det ej smälter för mycket i händerna. Rulla små bollar, eller jag gillar dom små och med kokos, ni kan ju rulla dom i vad ni vill.
 

Persiko efterrätt barnmat 6 månader

 
400 g torkade persikor
Vatten
 
 
  • Fyll en stor kastrull med mycket vatten, häll i dina torkade persikor, låt stå över natten, när dom är klara ser dom ut som små runda bollar. Mixa detta och sen fyll i portioner, har ni ej egna portionsburkar hemma så går det bra att fylla i plastmugar och frysa in. När det är fryst så tryck ut varje portion och förvara det i en fryspåse i frysen. Mina portioner är 70 ml, de burkar jag använder mig av går att köpa på nätet.
 

Päron och äpple efterrätt barnmat 6 månader

 
 
 
2 st stora röda söta äpplen
4 st stora söta mogna päron
Vatten
 
 
  • Skala och skiva frukten medans du kokar upp vatten. Koka tills päronen är mjuka, äpplena kan ha lite motstånd. häll ur vattnen och låt frukten svalna. Mixa sen allt och frys in i portioner, har ni ej egna små portionslådor hemma, så går det bra att frysa in i plast glas och sen när det är fryst så trycker ni ur alla portioner och förvarar i en fryspåse i frysen och plockar fram vid behov. mina portioner är 70ml, går att köpa på nätet.

Äpple och blåbär efterrätt barnmat 6 månader

Hej alla!
 
Jag har ju som sagt en liten dotter som äter en massa nu hon med och jag tänkte att jag skulle börja lägga upp de recept som jag gör till henne med. Vet att här är en del mammor på sidan så det kanske kunde vara lite kul för er, kanske ni får lite egna ideer? Det är sååå mycket billigare att göra egen barnmat, och så enkelt och det går supersnabbt, plus man vet vad man ger sina barn.
 
 
 
 
3 st stora röda söta äpplen
1 st 225g frysna blåbär
Vatten
 
  • Skala äpplena och skär klyfftor av dom, koka upp vatten och ha i äpplebitarna. Ha sen i blåbären. När äpplena är lagom mjuka så häll ut vattnet och låt det svalna. Mixa sen allt och fyll upp i portioner, har ni ej egna portionsmuggar så går det bra att fylla portioner i plastglas. När det är fruset så tryck ut portionerna och förvara det i en fryspåse i frysen, plocka fram vid behov. Mina portioner är 70 ml, dessa burkar går att köpa på nätet.
 

TÅRTA

Hej alla
 
Här lägger ja upp en av mina tårtor bara, jag älskar att göra tårtor, det är såå kul. Detta är en vanlig prinsesstårta, så kommer ej skriva något recept, tänkte mer att det kunde kanske ge er en ide till er tårta någon gång i framtiden. Färger och guldet jag använt, den röda är en pasta fär, guldet är ett guld pulver, allt finns i din hibby affär där de har grejer till tårtor!  Pärlorna finns i din ica butik, eller även på nätet om du vill ha mjukare kulor.
 
 
 

Min smarriga müsli

Hallo alla.
 
Jag gav mig på att göra müsli, har aldrig gjort det och resultatet blev SUPER GOTT, så nu har vi många goda frukostar framför oss, tycker ni ska ta och testa det, så här gjorde jag min. Ni kan självklart byta ut grejer, eller ha torkad frukt i, men det lägger man i till sist då müslin är torr och färdig.
 
 
 
 
 
 
Nr: 1
5 dl havregryn
1 dl pekannöt
1 dl valnöt
1/2 dl linfrö
1 1/2 dl kokos
1 1/2 dl solrosfrön
 
Nr: 2
2 dl vatten
1/2 dl brunfarin
1 dl rapsolja
1 dl ljus sirap
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 msk flytande honung
 
 
  • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop nummer ett i en skål, koka upp nummer två, när det är klart så häll över 2/3 delar i nummer ett och blanda det väl. Ta fram en plåt och ett bakplåtspapper, fördela ut müslin jämt på bakplåspappret, sätt in det längst ner i ugnen i ungefär 30 minuter, de ska ej bli för brunt, du MÅSTE röra runt var 5 minut så attdet ej bränner. Sen ta ut müslin och lått det svalna helt, när det svalnat så häll i müslin i en lufttät burk, kan förvaras i två veckor, den är som godast under den tiden.
 
 

Skaldjursfond på mitt sätt

Hej alla.
 
minns ni att jag bad er att spara skalen från ett kilo räkor en gång? Nu kommer en fond som ni kan koka på dom. Det är jätte gott och helt underbart att ha egen hemmagjord font till soppor eller kasnke att låta dina räkor marineras i till en god förrätt, det tar tid, men oj vad det är värt det, plus väldigt kul att ha det testat, men absolut inget svårt att göra alls.
 
 
 
Skal av 1 kg färska räkor
1 st stor morot
1 st stor gul lök
2 1/2 msk tomatpure
1/2 msk fänkålsfrö
2 dl vitt vin
1 st kruka färsk dill
Vatten
 
 
  • Sätt ugnen på 225 grader, hacka morot och lök, lägg skalen och morot, lök, tomatpure och fänkålsfröna i ugnen i 10 minuter. Ta sedan ut det och häll det i en stor kastrull, ha i vinet, fyll med kallt vatten upp till så att all precis täcks av vattnet. Koka detta i 60 minuter, ej storm koka, sen skummar du av allt skum efter den tiden, ta kastrullen från plattan och låt den stå och dra sig i två till tre timmar, så länge som du kan, fonden får mycket mer smak då. När tiden gått så silar du ner fonden i en kastrull genom en sil med fina små hål, tryck ur all vättska som du kan, de gömmer sig i skalen ju. Kokar ner detta tills det är 2/3 delar kvar av fonden. Låt det svalna helt och sen tar du fram ispåsar, det är jättemart pga då kan du tycka ut exakt så många bitar du behöver den dagen du vill göra soppa. Fyll ispåsen men tänk på att ej använde det grummliga i botten på katrullen, bara det fina. Sen frys in och ni har en toppen god fond hemma som ni kan säga att det har ni faktist gjort själv, det kommer lyfta på folks ögonbryn =)
 
 

 

 

Mina amerikanpannkana.

Hejhej alla fina bloggläsare.
Frukost, det är en viktig del av dagen, det viktigaste målet brukar dom säga ju, så varför inte gotta till det ordentligt? Vi bjöd på mina amerikanapannkana till frukost idag, så jag tänkte att jag skulle dela med mig av de receptet så ni också kan bjuda på en smarrig frukost till era nära och kära
 
 
 
 
Smet ungefär 35 st:
4 ägg
8 dl filmjölk
10 dl vetemjöl
8 tsk bakpulver
10 tsk strösocker
1 tsk salt
4 msk smör
 
Servera:
Jordgubbar
Grädde
Honung eller cane syrup
Florsocker
 
  • Viska ihop ägg och filmjölk, blanda vetemjöl, bakpulver salt och socker i en annan skål, smölt smöret så att det ej är för varmt, vispa ner mjölblandningen i äggsmeten tills den är slät och fin, sen ha i det smölta smöret. Börja stek. Jag använde mig av ett plätt järn, vill ni ha störra så ha ett vanligt järn, men gör do mej lika stora som järnat då. tänk på att det är en smet som lyfter väldigt mycket när den bakat så två matskedar räcker till varje plättjärns hål.
 

En smak av havets lyx.

Hejsan alla helg vilare.
Denna helgen har de varit fullt upp, vi har haft två underbara vänner på besök som vi bjudit lite mat på, så tänkte dela med mig lite av det idag, så kommer de mer sen. Det blev uppskattat och det är alltid kul att höra att någon säger att man gjort ett bra jobb när man stått länge med det. Här ska ni få receptet på fisksoppan vi serverade som bara är så där himmelsk god, min sambos favorit, plus jag lovade er ett till recept med sherry, så här kommer det.
 
 
 
Soppa 3-4 pers:
1 dl sherry
2 msk hummerfond
5 dl grädde
1 1/2 dl 3% mjölk
2 lax fileer
20 st färska räkor
Smör
Grovmalen svart peppar
Salt
Sockerärtor
 
  • Koka sherry och hummerfond nån minut bara, Blanda i grädden och låt det koka tills det börjar tjockna lite, sen har du i mjölken, under tiden detta kokar så hacka sockerärtorna i tunna skivor, skär laxen i lagom stora kuber och skala dina räkor. Om soppan blir tjock så rädd bara den med lite mjölk, vill du ha mer fondsmak så går de bra att smaksätta med det när soppan är färdig, men lite i taget då fond är väldigt salt. Stek laxen i smör, salta och peppra, stek inte laxen länge alls, då blir den torr och tråkig, häll upp soppan i skålar, ha i laxen och räkorna och toppa med sockerärtorna. Servera med ett gott bröd till om ni känner för det.
 

Baltikyckling

När många av mina vänner säger att dom vill göra något speciellt att äta säger dom att de ej blir så pga det är säkert bara svårt, men det är det ej, ni ska ju ändå handla någon dag, så skriv ner olika recept och därefter vad det ska handlas, det mesta som är super gott är också det enklaste att göra, här är en god kyckling i gryta som alla kommer tycka om. Lagas traditionellt i en gryta som heter Karahigryta.
 
 
 
3-4 pers
3 st kycklinfileé
Olja
1 st stor rödlök
5 st vitlöksklyfftor
1 msk färsk ingefära
60 ml vatten
2 krm salt
2 tsk spiskummin
2 tsk mald koriander
1 tsk mald gurkmeja
1/2 tsk chillipulver
250 ml vatten
400 g krossade tomater
1 st grön paprika
2 st gröna chilli
20 g färsk koriander
2 st salladslök
 
 
  • Ta bort allt fett och senor från kycklingen och skär dom i bitar. hacka rödlök och vitlök fint och hetta upp en stekpanna med oljan, sen steker du lökerna tills de blr mjuka, tillsätt sen ingefäran, finriven. tillsätt spiskummin, koriander, salt, chillipulver, gurkmeja och vatten, stek tills det blir en tjock pasta. Sen har du i vatten igen och de krossade tomaterna. Lägg nu i din kyckling, skär paprikan i lagom stora kuber och kärna ur chillin och finhacka detta, Ha i detta och låt det puttra tills allt är klart och såsen är tjock och fin. När det är klart så rör ner din färska koriander, hacka salladslöken och toppa den färdiga rätt med detta. Servera med matkorn, det hade vi till i alla fall.
 
 
 
 

Biffmacka.

En ordentlig macka till lunch, vill man bli mätt ska mna verkligen hugga tänderna i denna godbiten.
 
 
Han ser lite fundersam ut, vad är detta i skålen? men allt åkte ner och gillades stark.
 
 
4 pers:
2x3 300g rumpstek av finaste kvalitet
4 st små chiabattabröd
Mascapone
Ruccola
Paprikor på burk (fínns med smak i din butik)
Färsk timjan
Färsk riven pepparrot
Grovmalen pepper
Salt
 
 
  • Peppra och sata köttet. Stek köttet till önskad färg, under tiden skär du dina mackor på mitten, tycker du att det blir för mycket fröt så skär du bort en bit och detta kan du spara och frysa in och göra krutonger av för att ha till en god soppa eller sallad. Sen brer du botten med mascapone, sen ruccola, sen fickhackar du din paprika på burk blandar i färsk timjan efter smak, har detta på mackan sen toppar det med färskriven pepparrot, köttet är nog klart vid detta tillfället nu så skiva det i tunna fina skivor och ha det på mackan, på med locket och servera, med en is kall öl kanske ?
 
 
 

Rödbets sallad med getost.

 
 
6 st rödbetor
Balsamico
Getost
Färsk persilija
Grovmald svart peppar
Salt
 
  • Koka rödbetorna med skalet och låt som svalna, när de är kalla så skala dom med dina fingrar eller en potatisskalare, hyvla dem sådet blir tunna fina bitar, sen ha på en msk balsamico elelr mer, de är absolut efter smak, salta och peppra, strö över persilija och getosten och rör om, gott gott gott, varför ente en röd saftig köttbit till?
 
 

Citron och jordgubbstårta med kokostäcke

Detta är en dålig bild men sen lovar jag att det bara komme komma upp nya, jag känner bara att detta är för gott för att ej dela med sig pga bilden är tråkig =)
 




Tårtbotten
3 st ägg
2 dl socker
1 dl hett vatten
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 msk rivet citronskal

Citruskräm
1 st citron(er), saft och skal
1,5 dl socker
3 st ägg
2 msk kallt smör

Dessutom
500 gram jordgubbar
3 dl vaniljkräm, färdigblandad
3 dl vispgrädde
100 gram kokosflingor
100 g vit fin choklad


  • Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Hetta upp vattnet och tillsätt det heta vattnet mot slutet av vispningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggblandningen. Tillsätt det rivna citronskalet. Häll smeten i en smord och bröad rund 1 1/2 liters form med löstagbara kanter. Grädda genast i nedre delen av ugnen i 30–35 minuter. Ta ut och låt svalna lite innan kanten på formen tas bort. Låt bottnen kallna helt. Dela den i tre delar.Gör citronkrämen medan tårtbottnen gräddas. Blanda citronsaft och skal, socker och ägg i en rostfri bunke. Ställ den över en kastrull med vatten och låt vattnet sjuda. Rör hela tiden tills krämen tjocknar. Den får absolut inte koka. Ta bunken från värmen, klicka i smöret i små bitar samtidigt som du rör häftigt. Låt svalna. Fördela citronkräm över en tårtbotten och lägg hälften av de skivade jordgubbarna över. Lägg på den andra bottnen, bred vaniljkräm över och strö över resten av jordgubbarna. Lägg slutligen på den tredje delen. Vispa och bred grädden över och runt tårtbottnarna. Blanda kokos och den rivna vita chokladen tillsammans och strö det runt hela tårtan.
 

Vit choklad tårta med smak av apelsin o choklad

Vit choklad tårta med mandelmassa smaksatt med apelsin
 
Förlåt en till gammal bild.




Tårtbotten:
400 g mandelmassa
1 st apelsin
4 st ägg
4 msk kakao
smör till formen

Mousse:
300 g vit blockchoklad
4 st äggulor
6 dl vispgrädde

Till garnering:
Gör som du vill




  • Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn. Tvätta och torka apelsinen och riv av skalet på den fina sidan av rivjärnet. Blanda ihop mandelmassan och apelsinskalet. Tillsätt äggen och sist kakaon. Rör om väl. Smörj en form med löstagbar botten och häll i smeten. Bred ut smeten ordentligt i kanterna. Grädda kakan i cirka 20 minuter. Ta sedan ut den och låt svalna i formen. Gör moussen under tiden: Smält chokladen i ett vattenbad. Rör om tills den är slät och fin. Låt chokladmassan svalna något och häll den i en bunke. Tillsätt sedan äggulorna i bunken, en i taget under omrörning. Vispa grädden och rör även ner den i den smälta chokladen. Häll chokladsmeten över mandelmassebotten och frys några timmar. Ta ut tårtan cirka 30 minuter före servering. 
 

Daimcheesecake

Mycket god Daimcheesecake

Såååå gammal bild, men det gör inget =) det är ju toppen god ändå!


Botten
75 g smör
14 digestivekex

Fyllning
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
2 dl strösocker
125 g Philadelphiaost
3 äggvitor
1 st packet stor daimkulor

 
  • Botten: Smält smöret.
    Kör digestivekexen i en matberedare.
    Häll på smöret och kör ihop till en smulig massa.
    Tryck ut massan i en bakform.

    Fyllning: Vispa grädden med vaniljsocker i en skål.
    Vispa äggvitor till hårt skum i en annan skål.
    Vispa ägggulor med socker i en stor skål och tillsätt Philadelphiaost.
    Tillsätt de två första skålarna i den stora skålen. Rör ihop.
    Häll i smeten över digestivebotten.
    Toppa med daimkulor.
    Ställ kakan i frysen minst 5 timmar.

 
 

Bresaolarullar.

En av förrätterna denna nyår, enkelt och gott! =)
 
 
Beklagar en suddiga bilden!
 
 
8 st bresaolaskivor
En burk mascapone
1 st kruka färsk basilika
Citronskal
Salt
Peppar
olivolja

Plast folie
 
  • Lägg Bresaolaskivorna i omlott på plastfoliet, ta bort dom igen och kleta små mycket mascapone som bresaolaskivorna tog plats på plastpoliet, Salta och peppera lite på mascaponen och sen citronskal, bara lite, lägg på bresaoleskivona igen sen vänd upp o ner på detta och dra bort plastet, lägg basilika blad över hela ytan, sen rulla ihop till en fast rulle, så gott so mdet går, klä den i plastfolie igen och ha den i kylskåpet ett litet tag tills den blivit lite hård. Skär den sen i små bitar lägg upp och droppa lite olivolja över och så har du en god liten förrätt.
 

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0