Mina RAW nougat bollar

 
 
10 st
 
2 dl hasselnötter
10 st urkärnade dadlar
1 tsk flytande honung
1 msk toppad nötmassa
1/2 krm salt
1 tsk kokat starkt kaffe
 
Strössel:
Raw kakao
Kokos
 
  • Kärna ur dadlarna. Mixa först nötterna sen mixa samman alla ingedienser till en kornig massa o rulla till bollar. Pudra kokos med kakao o rulla bollarna i detta. Om inte bollarna är tillräckligt kletiga så doppa ditt finger i lite kallt vatten o smörj in bollen med sen rulla det i strösslet. Förvaras kallt. 
 
 
 
 

Mina RAW kanel o mandel bollar

 
 
10 st
 
2 dl sötmandel
1 dl russin
2 tsk flytande honung
1 msk rapsolja
1 lite toppad tsk malen kanel
1/2 krmsalt 
3 st urkärnade dadlar
 
  • Mixa mandel först. Kärna ur dadlarna o sen mixa ihop alla ingredienserna till en fast småkornig deg. Rulla till bollar o förvara kallt. 
 
 
 

Fläskfilé med krämig trattkantarellsås och timjan

 
 
3 pers
 
550 g fläskfilé
200 g trattkantareller
2 msk smör
2 dl creme fraiche
2 dl grädde 
1 1/4 msk kantarellfond
2 msk vatten
1 krm grovmalen svartpeppar
3 msk färsk timjan eller mer efter smak 
 
Servera till basmati ris
 
 
  • Putsa fileen från fett o sen skär den i lagom tunna skivor. Borsta trattkantarellerna från smutts. Stek köttet i smör så att de blir gyllen brunt, lägg åt sidan. Stek svampen i torr stekpanna snabbt på hög värme sen sänk värmen o ha i köttet o allt de andra. Låt puttra på svag värme under den tiden du kokar riset, basmatis ska oftast koka i 20 min. 
 
 
 

Kyckling med dofter från marocko.

 
 
 
3-4 pers
 
8 st mellan stora morötter
2 st gula lökar
50 g skållad mandel
1 tak toppad malen spiskummin
6 st torkade aprikoser
1/2 kruka färsk mynta
1/2 saften av en citron
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
3 krm grovmalen svartpeppar
 
3 st kycklingfileer 
smör
3 krm salt
2 krm grovmalen svartpeppar
 
Matyogurt
Citronskal
 
 
  • Sätt ugnen på 225 grader. Skala morötter o lök. Dela morötterna på mitten (långsidan) o löken till fyra st klyftor, lägg det i stor ungsform. Blanda i mandel, salt, peppar, spiskummin o olivolja. Tilllaga det i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills de är lite tuggmotstånd. salta o peppra kycklingen o stek den under tiden de andra står i ugnen o gottar till sig. Finstrimla nu aprikoserna till tunna skivor. När de i ugnen är klart så ta ut det, pressa citron över o ha på aprikosen o finhacka myndan o ha i det med o rör om. lägg upp tillsammans med kycklingen o servera med matyogurt o rivet skal av citron. Mums. 
 
 
 

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0