Mini biskvier med smak av konjak
- skålla mandel o skala dom, spara gärna en 10 st med skal, mandelmassan blir så fin då, mixa med socker till mandelmassa.
Botten.
All mandelmassa du gjort
1 stor äggvita
(2 st om äggen är mini små)
- ugnen på 165 grader (varmluft) ca 10-12 min. Vanlig ugn 200 grader, samma tid eller till gyllenbruna. Vispa ihop allt ordentligt o fyll de i en påse. Spritsa ut på bakplåtspapper den storlek du önskar. Jag gjorde lite större än en femkrona. Sätt in i ugn. Låt svalna på plåten, lossa sen med kniv.
choklad att doppa i (70%)
- vispa samman allt o ställ kallt.
- Bre sen önskad mängd fyllning på varje botten o ställ kallt igen.
- Smält vald choklad o låt de svalna en stund. Doppa sen biskvierna o ställ kallt igen. Vill man garnera dom litta så ringla över lite choklad o ställ åter igen kallt.
Kan förvaras i kyl några dagar. rekommenderar att frysa in om många blir över.