Krämig "jul carbonara" med tagliatelle

Hej alla. 
Har ni som jag mycket julskinka över efter allt julfirande? Bra! Då ska ni passa på att göra en "carbornara" av det! Här har ni mitt krämiga recept, smaklig spis. 
 
 
 
 
4-5 port.
 
500 g skivad julskinka av god kvalitet 
2 st stora gula lökar
4 st vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
 
3 dl vispgrädde
3 st äggulor
3 dl riven prästost
2 dl riven parmesanost
1 1/2 - 2 tsk grovmalen svartpeppar
2 krm salt
2 st fulla nävar av färsk blad persilija
1/2 krm muskotnöt
 
400 g tagliatelle (jag gillar den med även spenat i)
 
 
  • Skär skinkan i 5 mm tjovka strimlor, eller hur du själv vill, rensa den även från de värsta fettet. Skala o hacka lök o vitlök, stek allt tills gyllenbrun färg i rapsolja. 
  • Sätt på vatten till din pasta. 
  • Riv all ost och blanda det med allt de andra i en kastrull (grädde, äggula, ostarna, peppar, salt, bladpersilija, muskot) medand du kokar upp detta så kokar du upp din tagliatelle. Osten ska bara smälta, det ska ej koka! 
  • När allt är färdigt så blandar du i julskinkeröran i pastan o till sist oströran! Rör om väl o servera! Mums. 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0