Värmen tittar ut och vart man än går så doftar de massor utav grillande. Sommar. Här har ni ett smarrigt tillbehör till de ni grillar! Enkelt.
4 - 5 port
14 mellan stora potatisar
300 g haricot verts (ej frysta)
150 g fin feta ost
1/2 rödlök
4 msk creme fraiche
2 tsk dijon senap
2 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
4 msk vatten
Grovmalen svart peppar
Salt
- Koka potatisen på låg värme så de ej går i sönder, koka även haricot vertsen så de har lite tuggmotstånd. När detta är klart så låt de kallna i kyl.
- Blanda nu röran, creme fraiche, dijon, olivolja och rödvinsvinäger. Ställ åt sidan.
- Skala rödlöken o finstrimla den i så tunna skivor som möjligt.
- När potatis o haricot vertsen har svalnat så tärnar du potatisen i önskad storlek o halverar haricot vertsen, glöm ej nypa av dess fula ändar!! Lägg de i en skål med rödlöken o smula i fetaosten o blanda i din krämiga röra.
- Smaka av med salt o peppar o ha i vattnat.