Budapestrulle

 
 
6 äggvitor
3 dl socker
2 dl finmald valnötter
2 msk fin kakao
1 msk mjöl
2 msk marsanpulver
 
Grädde
 
2 små burkar konserverade mandariner
Eller färska jordgubbar
 
 
  • Vispa äggvitorna till ett hårt skum, fortsätt vispa och ha i lite socker i taget. Mixa nötterna och blanda det med kakao, mjöl och marsan, vänd ner det försiktigt i soversmeten. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och fyll en sprits med stort hål. Spritsa ut från ena långsidan till den andra så det blir långa fina sträck, då går den ej sönder när du ska rulla ihop den. Grädda i nedre delen av ugnen 18 minuter på 175 grader, känn på kakan när de gått 18 minuter tycker du att den är för mjuk så ha den inne 2 minuer till. När den är klar så vänd över den på ett annat bakplåspapper, låt den svalna lite innan du försiktigt drar av de andra bakplåtspappret. Vispa grädde och skär frukten i bitar. När kakan är het sval så bre ut grädden över hela sen fördela frukten jämt över kakan, rulla ihop den med hjälp av bakplåtspappret. Förvara i kyl. Vill man så kan man toppa kakan med lite smölt mörk choklad ocj florsocker..
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0