Marabounougat glasstårta.
- Vaniljbotten - Sätt ugnen på 160 grader. Vispa ihop smör och socker, tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje. Ha i mjöl, bakpulver och vaniljpulver och vispa försiktigt till slät smet, Häll i smeten i en förm som du brödat in, ställ in i ugnen längst ner i 40 - 50 minuter. När kakan är klar så låt den svalna på galler sen så använder du så mycket kaka som du vill till botten av din kaka, jag använda 1/3 av kakan sen sparade ja resten till en annan tårta. Lägg plastfolie i formen på botten och över kanterna, lägg i kakbotten och gör nu resten av fyllningarna
- Nougatfyllning - Smält nougaten och blanda sen i grädden och häll den i formen sen in i frysen under den tiden du gör din andra fyllning.
- Maraboufyllning - Smält choladen över ett vattenbad och när det är klart så ta bort skålen och låt cokladen svalna lite medans du vispar grädden. Vispa i en ägg gula i grädden. När du vispat grädden har du i två äggulor i chokladen snabbt, vänd försiktigt ner chokladen i den vispade grädden, ta ut formen från frysen och ha i smeten över nougatblandningen och låt stå i fryen i tre timmar.
- Chokladtopping - Smält chokladen över vattenbad då de gått tre timmar med kakan i frysen. När det är smält så blanda i grädden och smöret. Ta ut kakan från frysen när chokladtoppingen svalnat lite, ha över detta och ha på lite jordgubbar (eller andra bär) låt stå i frys 5 minuter, ta fram tårtan 30 minuter innan den ska ätas.
ser gott ut :)
Åh gud vad gott!!
Ser oerhört gott ut!
Å så gott!