Hallonbomb med choklad och hallonsås
Publicerat 2015-10-12 12:21:37 i
Bakverk
ALKOHOL:
0.5 liter hallonsorbet
1/2 ask marscapone
50 g smör
50 g mörk choklad
9 digestivekex
1 dl vispgrädde
3 msk vaniljlikör
2 msk flytande honung
2 tsk färsk pressad citron
Plastfolie
HALLONSÅS:
250 g frysta hallon
2 msk socker eller mindre
- Vispa grädden fluffigt, blanda i marscaponen, likör, honung och citronjuicen till en slät smet. Ta 6 st rundade kaffekoppar i lagom storlek och klä insidan med plastfolie sen klä insidan av sorbe, spara ett hål i mitten, fyll varje kopp med likör fyllningen. ställ in dom i frysen Smält smör och grovkrossa choklad och kex och blanda med smöret. Nu har de i frysen stelnat lite så ta ut dom och fördela ut all kexsmet så varje kopp får lika mycket sen in i frysen igen.
- Hallonsås: Värm hallonen tills allt smält sönder sen ha i socker, sila ur kärnorna om ni ej gillar dessa. Toppa din bomb med detta och riv lite choklad över.
UTAN ALKOHOL:
0,5 liter hallonsorbet
1/2 ask marsacapone
50 g smör
50 g mörk choklad
9 digestivekex
1 dl vispgrädde
1 st vanlijstång
2 msk flytande honung
2 tsk färsk pressad citron
1 tsk strösocker
Plastfolie
- Häll grädden i en skål, kärna ut vaniljstången och ha i kärnorna och sockret, låt stå i kylen 40 minuter. När tiden gått så vispa upp grädden och ha i marscapone, honung och citronjuicen. Gör nu som jag skrev där uppe med detta också.
Kommentarer
Trackback