Vit choklad tårta med smak av apelsin o choklad
Tårtbotten:
400 g mandelmassa
1 st apelsin
4 st ägg
4 msk kakao
smör till formen
Mousse:
300 g vit blockchoklad
4 st äggulor
6 dl vispgrädde
Till garnering:
Gör som du vill
- Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn. Tvätta och torka apelsinen och riv av skalet på den fina sidan av rivjärnet. Blanda ihop mandelmassan och apelsinskalet. Tillsätt äggen och sist kakaon. Rör om väl. Smörj en form med löstagbar botten och häll i smeten. Bred ut smeten ordentligt i kanterna. Grädda kakan i cirka 20 minuter. Ta sedan ut den och låt svalna i formen. Gör moussen under tiden: Smält chokladen i ett vattenbad. Rör om tills den är slät och fin. Låt chokladmassan svalna något och häll den i en bunke. Tillsätt sedan äggulorna i bunken, en i taget under omrörning. Vispa grädden och rör även ner den i den smälta chokladen. Häll chokladsmeten över mandelmassebotten och frys några timmar. Ta ut tårtan cirka 30 minuter före servering.
2013 Jag passar på att önska gott nytt !