Vit choklad tårta med smak av apelsin o choklad

Vit choklad tårta med mandelmassa smaksatt med apelsin
 
Förlåt en till gammal bild.




Tårtbotten:
400 g mandelmassa
1 st apelsin
4 st ägg
4 msk kakao
smör till formen

Mousse:
300 g vit blockchoklad
4 st äggulor
6 dl vispgrädde

Till garnering:
Gör som du vill




  • Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn. Tvätta och torka apelsinen och riv av skalet på den fina sidan av rivjärnet. Blanda ihop mandelmassan och apelsinskalet. Tillsätt äggen och sist kakaon. Rör om väl. Smörj en form med löstagbar botten och häll i smeten. Bred ut smeten ordentligt i kanterna. Grädda kakan i cirka 20 minuter. Ta sedan ut den och låt svalna i formen. Gör moussen under tiden: Smält chokladen i ett vattenbad. Rör om tills den är slät och fin. Låt chokladmassan svalna något och häll den i en bunke. Tillsätt sedan äggulorna i bunken, en i taget under omrörning. Vispa grädden och rör även ner den i den smälta chokladen. Häll chokladsmeten över mandelmassebotten och frys några timmar. Ta ut tårtan cirka 30 minuter före servering. 
 


Kommentarer
Angelica

2013 Jag passar på att önska gott nytt !

Svar: tack detsamma du =) söt vovve du haar <3
Kakan

2013-01-02 @ 01:39:53
URL: http://misscookie.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0