En god spenat paj

Halloojs
 
Mina föräldrar var här i helgen och då bjöd jag på denna paj, den gick verkligen hem. En otroligt saftig paj, den ska ätas många många gånger. Testa den, ni kommer ej ångra ej, MUMS MUMS! =)
 
 
 
Deg:
2 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl
1/2 krm svartpeppar
75 g smör
1 st ägg
 
Fyllning:
300 g bladspenat
3 st ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
100 g fetaost eller mer
50 g stark fin delli salami
 
  • Blanda ihop vetemjöl o graham o peppar, sen smöret, vispa tils degen är smulig, sen ha i ägget och vispa ihop degen snabbt, tryck ut pajen i en pajform 20 till 22 cm i diameter, stick hål i botten med en gaffel, låt pajen vila i kyl i 30 minuter, under tiden så förbered de andra, sätt ugnen på 175 grader, skölj bladspenat och lägg i en skål, fyll en stor katrull till hälften med vatten och ställ på spisen, vispa lätt ihop ägg och mjölk, salt och vitpeppar, ställ åt sidan. Smula feta osten och skär salamin i så små bitar som du vill ha det, jag strimmlade mitt. Ta ut pajen och grädda den i 10 minuter först på 175 grader i mitten av ugnen. Under tiden förväller du din spenat i katrullen som du satt på spisen, koka upp vattnet ha i spenaten och låt den mjukna, häll ut vattnet och ta ut så mycket vatten du kan från spenaten och grovhacka den sen. Ta ut pajen när tiden gått och ha i den smulade fetaosten sen salamin. Blanda i spenaten i äggstanningen och vispa runt den lite sen häll över det på pajen och in i ugnen i 40 minuter, eller tills den är klar. Servera med en god sallad. Pajen är god kall också.
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0