Chokladmousse.

Finns det något godare än choklad? Detta recept bara smälter i munnen! Till helgen, till festen, till kalaset eller bara till myskvällen med din familj eller partner. Det är ett säkert kort så bara testa! Mums. 
 
 
 
3-5 port. 
 
100 g kvallitetschoklad, 70 eller 86%
3 st äggvitor
3/4 dl vispgrädde
1/2 dl ljus muskavadosocker
 
2 dl Grädde
1 tsk Honung
Bär
 
 
  • Bryt eller hacka chokladen i mindre bitar och smält detta i grädden över ett vattenbad i en glas skål, det kan se ut som att man misslyckts med resultatet, men chokladsmeten ser konstig ut, det är okej, ställ det åt sida när det är klart och låt det svaltna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum nu (håll bunken över huvudet, sitter äggvitrorna kvar är skummet hårt) sen sicktar du ner muskavadosockret i skummet, är det svårt så ta hjälp av en mortel till silen o mortla ner det, rör om försiktigt så att bubblorna ej försvinner, sen blanda du en tredjedel av skummet med den svala chokladsmeten, när du gjort detta så vänd ner det försiktigt i resten av skummet, häll upp det i skålar och ställ in det i kylen i 30min innan servering, de kan stå långre också om så önskas. Vispa grädde och honung, toppa chokladmoussen med detta sen massa goda färska bär, vi valde hallon och blåbär.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0