Snickers cupcakes <3

 
Smarriga Snickers Cupcakes som blev väldigt poppis. Detta recept kom jag på en dag då jag satt hemma i soffan och blev så fruktansvärt sugen på snickers, men ville ha det i en kaka, snickers cupcakes fick det bli. Efter att ha kollat runt lite på internet fick jag inspiration till mitt egna lilla cupcake recept, passar bra till alla trevliga dagar, kalas etc.
 
 
CHOKLADMUFFINS:
3 st stora ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 st nypa salt
100 g mörk choklad 70 %
1 st snickersbar
 
  • Sätt ugnen på  175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.Smält smör, häll i gräddfil och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten.Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.Hacka snickersen i lagom små bitar och ha i det i smeten. Hacka mörk choklad grovt och smält den i ett vattenbad. Blanda ner din smälta choklad i smeten.Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.Grädda dina muffins i mitten av ugnen i cirka 17 minuter. Låt dom svalna.

 
 
FROSTING:
1 dl mjukt jordnötssmör
4 dl florsocker
2 msk
kakao
1 tsk vaniljsocker
200 g Philadelphiaost
2 st snickers
 

  • Blanda ihop allt och låt stå i kylen ett tag sen toppa dina muffins. Hacka snickersen i lagom stora bitar och strö det över dina cupcakes.
 
 
 
 
Tips: Vill du ej göra alla dina cupcakes på en gång så går det jättebra att spara frostingen i frysen till du blir sugen på en.
 
 
SMASKA PÅ.
 
 

 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0