2 msk olivolja
240 g grovhackad vitkål
200 g hackad gul lök
30 g skivad salladslök
2 dl kokta gröna linser
200 g tärnad morot
300 g blomkål i lagom bitar
15 dl kallt vatten
1 1/2 st grönsaksbuljong tärningar
3 msh tomatpure
3 tsk mild paprika pulver
1 1/2 tsk gul curry
4 krm salt
1 krm grovmald svartpeppar
1 krm mald koriander
1/2 dl vit matlagningsvin
- Bryn kål, lök, sallandslök i stor kastrull med olivoljan.
- Koka linserna enligt förpackningen eller när du är nöjd själv med konsistensen. Häll ut vatten om där är kvar o ställ linderna åt sidan när de är färdigt.
- Fixa morötterna o blomkålen o ha i detta i kastrullen o bryn detta i en liten stund med.
- Ha i resten av ingredienserna o låt koka tills allt har lagom tuggmotstånd. Ha i linserna. Servera gärna med en klick yoghurt till.