Kotletter i gräddsås

 
 
700 g benfri fläsk kotlett (ca 5st)
3 krm salt
3 krm grovmald svartpeppar
2-3 msk smör
 
1 st gul lök
3 dl vispgrädde
1 msk kalv fond
2 msk svart vinbärgelé 
 
  • Snitta fettkanten på korletterna. Salta o peppra kotletterna på varje sida o stek dom i smör så att bägge sidorna får färg. Under tiden så hacka din lök lagom grov o stek vid sidan om i en annan panna i lite smör till den blir lite gyllenbrun bara, sen kommer löken mjukna när den kokar i såsen. Lägg över köttet i lökpannan o ha över alla de andra ingredienserna. Låt allt koka på medel värme. Under tiden de kokar så kokar du de tillbehör du önskar att ha till. Vi hade potatis o rödbetor. Vill man så kan man byta ut kotletterna till kyckling file istället. Då är tipset att dela kycklingen på mitten så att de blir två stora platta fileer.  
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0