Gräddstuvad svartkål med bacon

 
 
 
1 msk olivolja
1 st stor gul lök
1 st liten vitlöksklyfta
1 paket 140g bacon
200 g svartkål
1 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar
3 dl vispgrädde
65 g riven präst ost
Lite riven muskotnöt
1 tsk dijon senap
 
  • Ta fram en stekpanna med höga kanter. Skär bacon i mindre bitar o stek i olivolja tills önskad färg. Under tiden så fin hacka lök o vitlök o ha i detta på låg värme så det bara blir genomskinligt. 
  • Strimla o skölj din kål o ha i detta i pannan med salt o peppar. Låt de små steka på samma låga värme en stund. 
  • Ha sen i grödde, präst ost o riv försiktigt i lite muskotnöt. Låt nu detta stå o puttra tills de blir en riktigt krämig stuvning. Kan ta en stund men de ör så värt det! När du är nöjd så rör du i dijon o serverar. Smaklig spis. 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0