Nyfiken på att testa något nytt? Dessa biffar är milda o goda, en spännande upplevelse faktist. Passar bra nu när man vill vara liiiiite nyttig.
6-8 biffar
BIFFARNA:
500 g morot
200g gul lök
2 msk rapsolja
2 ägg
2 msk krus persilja
3 krm sambal oelek
1 1/2 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
25 g riven parmesan ost
3 dl färdigkokt fullkorns couscous
YOGURTEN:
1 dl turkisk yogurt
Citronskal efter smak
1/2 krm salt
2 krm flytande honung
KYCKLINGEN:
2 st stora kyckling filé
1 röd chili
2 krm salt
1 krm grovmalen svart peppar
1 tsk flytande honung
Servera med ruccola
- Koka couscous (blir de mycket så spara det till en annan dag)
- Skala morötter, förkoka dom i 10 min.
- Skala o hacka löken fint sen stek i rapsolja tills den är mjuk o har lite färg.
- Kyl ner lök o morötterna.
- Ta fram en stor skål, grov riv morötterna o ha i dom i skålen med löken, ägg, persilja, sambal oelek, salt, peppar, parmesan, ha i couscous nör den är sval.
- Rör ihop o låt det stå.
- Blanda yogurten, finriv citronskal i sen ha i salt o honung, ställ kallt.
- Förbered kycklingen, skär den i tärningar och lägg i en skål, finhacka chili o ha de på med salt, peppar o honung o rör om.
- bötja nu med att hetta upp en stor stekpanna, biffarna är väldigt pilliga att jobba med, hjälp till med att lägga ner dom i en het panna med stekspade. Vänd när första utan känns fast. Stek tills båda sidor har fin uta. Stek kycklingen under tiden då de går lite fortare.
- Servera detta med lite ruccola o din yogurt. Smaklig spis.