Morotsbiffar med chili o honungs marinerad kyckling o lite yogurt med citronsmak.

Nyfiken på att testa något nytt? Dessa biffar är milda o goda, en spännande upplevelse faktist. Passar bra nu när man vill vara liiiiite nyttig.
 
 
 
6-8 biffar
 
BIFFARNA:
500 g morot
200g gul lök
2 msk rapsolja
2 ägg
2 msk krus persilja
3 krm sambal oelek
1 1/2 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
25 g riven parmesan ost
3 dl färdigkokt fullkorns couscous
 
YOGURTEN:
1 dl turkisk yogurt
Citronskal efter smak
1/2 krm salt
2 krm flytande honung
 
KYCKLINGEN:
2 st stora kyckling filé
1 röd chili
2 krm salt
1 krm grovmalen svart peppar
1 tsk flytande honung
 
Servera med ruccola
 
 
  • Koka couscous (blir de mycket så spara det till en annan dag)
  • Skala morötter, förkoka dom i 10 min. 
  • Skala o hacka löken fint sen stek i rapsolja tills den är mjuk o har lite färg. 
  • Kyl ner lök o morötterna. 
  • Ta fram en stor skål, grov riv morötterna o ha i dom i skålen med löken, ägg, persilja, sambal oelek, salt, peppar, parmesan, ha i couscous nör den är sval. 
  • Rör ihop o låt det stå. 
  • Blanda yogurten, finriv citronskal i sen ha i salt o honung, ställ kallt. 
  • Förbered kycklingen, skär den i tärningar och lägg i en skål, finhacka chili o ha de på med salt, peppar o honung o rör om. 
  • bötja nu med att hetta upp en stor stekpanna, biffarna är väldigt pilliga att jobba med, hjälp till med att lägga ner dom i en het panna med stekspade. Vänd när första utan känns fast. Stek tills båda sidor har fin uta. Stek kycklingen under tiden då de går lite fortare. 
  • Servera detta med lite ruccola o din yogurt. Smaklig spis. 
 
 
 
  


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0