En smarrig, lite mer matig soppa! Love it.
4-5 port
3 st kyckling fileer
2 msk olivolja
3 st morötter
1 st röt snack paprika
1 st lagom purjolök
5 st schalottenlök
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
5 dl vatten
1 st hönsbuljongtärning
1 tsk chilipulver
2 msk tomatpure
1 tsk paprikapulver
2 msk soja sås
1 ask cocktailtomater
Salt o grovmalen svartpeppar efter smak
Turkisk yogurt
Persilja
- Skär kycklingen i tärningar o bryn dem i en stekpanna med olivolja.
- Skala o hacka morötterna i tärningar o skala schalottenlöken o skär den i cirklar, skölj purjon o dela den i en cm stora bitar, fräs med olivolja i en stor kastrull, ha i kycklingen.
- Kärna ur paprikan o skär den i bitar o ha i det.
- Ha i vin, vatten, buljong, chilipulver, tomatpure, paprikapulver o sojasås, låt koka tills morötter ha tuggmotstång.
- Skär tomaterna på mitten o ha i detta o låt bara koka i nån minut!! (Tills tomaten ser lite skrynklig ut)
- När soppan är klar så smaka av med salt o grovmalen svartpeppar. Toppa soppan med turkisk yogurt o persilja.