Måste jag säga att sol o utomhus matlagning är bäst. Alltså denna rätten gjorde sitt ikväll, super gott. Ta en kall öl till, mums.
5 st biffar
BIFFARNA
500 g lammfärs
1 st ägg
1/2 gul lök
1 tsk salt
20 g färsk persilja
Skal av en halv citron
1 tsk mald spiskummin
1 krm grovmalen svartpeppar
FETAOSTKRÄM
150 g fetaost
1 1/2 dl creme fraiche
1 tsk citron saft
1 msk kallt vatten
1 krm grovmalen svart peppar
1 tsk försk persilja
Potatisar
- Finhacka löken så mycket du kan o klipp persiljan fint, spara en tsk till fetaostkrämen. Lägg allt i en skål o ha i resten till biffarna, blanda o forma till biffar o ställ kallt ett tag, hårda kalla biffar är lättare att grilla.
- Mosa fetaosten så mycket du kan med en gaffel sen blanda i resten o ställ detta kallt med.
- Gör klyftpotatis o grilla dom i ugnen med lite rapsolja o flingsalt som du vänt dom i.
- Grilla biffarna självklart utomhus o sen njut.
- Vill man så kan man ha en favoritsallad till, vi har alltid olivolja o balsamico rosso på vår med salt o peppar.