Pasta med kycklingparma & parmesansås

Hej all helglediga och jobbare.
 
Varför ej äta något gott och enkelt innan man ska sätta sig ner och bara mysa eller innan man ska ut och göra staden lite osäker? =) Här har ni något som magen kommer att gilla.
 
 
 
3 kyckling fileer
8 st skivor lufttorkadskinka
1 paket champinjoner
1 - 1 1/2 dl parmesan
500 g pasta t.ex LUMACONI på bilden
4 st stora vitlöksklyfftor
4 dl grädde
1 1/2 krm grovmalen svartpeppar
3 msk olivolja
Ruccola
Flingsalt
 
 
  • Lägg din skinka på bakplåtspapper sen in i ugnen på grillning tills dom är halvkrispika, ta ut dom och låt stå tills maten är klar. Skär kycklingen i tunna fina bitar. Stek kycklingen på medel tills den är klar, under tiden så finhacka dina champinjoner till tunna skivor, skölj aldrig svamp för att få bort smuts, tro de eller ej de förändrar hela svampen, Svetta av all svamp i en torr stekpanna på lagom hög varme tills de är klart, blanda i kycklingen och finhacka din vitlök och ha i den med. Sätt på pastavattnet och koka enligt förpackningens tid. När vitlöken stekt lite så ha i grädden, parmesan och peppar. Låt koka tills såsen börjar se krämig och tjock ut. När pastan är klar så häll ut vattnet, i med pastan i kastrullen igen, Jag använde bara 3/4 dels av den kokta pastan då jag ville min mat skulle bli lite mer krämigare. Blanda i olivolja i pastan sen ha i såsen, bryt i din krispiga skinka, rör om och servera med ruccola.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0