Chocolate chip whoopies

 
 
Idag har jag spenderat dagen med att baka något som är toppen till kids, rolig kaka att ha till kalaset eller bara att baka ihop tillsammans en dag. Dom är söta och självklart goda. Första gången jag bakar med marshmallow fluff och det var faktist skoj. Jag ska i alla fall mata min söta tand med detta ikväll.
 
 
SMET
1 st stort ägg
1 3/4 dl socker
1 1/4 dl naturell yoghurt
1/4 dl mjölk
75g smält smör
4 1/2 dl vetemjöl
1/4 tsk vaniljsocker
1/4 tsk bakpulver
3/4 tsk bikarbonat
150g ljusa eller mörka chokladknappar
 
 
FYLLNING
175g smör
2 msk kakao
4 1/2 dl florsocker
1 st burk marshmallow fluff
 
 
  • Använd det du har elvisp eller matberedare och vispa ihop ägg och socker fluffigt. Förbered och blanda yoghurt och mjölk i en kanna eller ett glas, förbered också mjöl, vaniljsocker, bakpulver och bikarbonat i en bunke och blanda ihop det. När ägg och socker är fluffigt så blanda i mjölk och yoghurt blandningen i ägg smeten försiktigt, sen smält smöret och ha i det också, smöret får ej vare för varmt. Sen har du i halva av de torra i smeten, när de blandats till en jämn smet så jobbar du i resten, till sist vänder du i chokladknapparna. Låt degen stå och bli kall i kylskåp i 20 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut degen och gör nu så stora bollar som du själv vill ha, kakan brer ut sig en del i ugnen sen, men ej så mycket, tiden är olika, men de ska kännas spänstiga på toppen när dom är klara och vara lite gyllenbruna. Mina är alltid inne i 15minuter i mitten av ugnen. Ta ut kakorna och låt dom svalna på galler.
  • Blanda nu fyllningen. Blanda det rumsvarma smöret med kakao och florsocker, vispa ihop detta sen vispa i marshmallow fluffet på snabb hastighet, när du är klar låter du fyllningen stå i kyl i 30minuter så den blir lite hårdare. När kakorna svalnat brer du på så mycket fyllning som passar dig på en kaka och sen lägger en till kaka över så har du dig en egen whoopie!
 
 
Kakorna är goda utan fyllning också, mums mums, hoppas det smakar!
 
 
Tips: Om du tycker smeten är kladdig att jobba med så under varje kakbit blöter du ner dina händer så blir de super enkelt att forma smeten.
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0