Ljuvlig Limeknäck


2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 msk smör
- Blanda ihop socker, gräddeoch sirap i en hög gryta, låt det koka upp utan lock, använd kött tempen, det ska vara 122 grader när det är färdigt, eller när det klarar kul provet (droppa smet i ett glas is kallt vatten).
- Riv limeskalet med et väldigt fint rivjärn, sen när smeten är färdig så har du i smör och skalet och rör om. Häll i knäcksmeten i en bringare, de blir lättare att fylla de små formarna då, med sked bir de så kladdigt, jobba i bra tempo då det kan stelna snabbt. Förvara det kallt.
Apelsinknäck - Skal av 1 apelsin
Ingefärsknäck - 1.5 tsk malen ingefära
Vaniljknäck - 1 urskrapad vaniljstång som får koka med i smeten
Pepparkaksknäck - 1 tsk pepparkakskrydda
Kanelknäck - 1.5 tsk malen kanel

