Ljuvlig Limeknäck

Jag blev så sugen på knäck, men det tillhör ju julen ändå, så det gör ju inget att jag bakade liiiite till. Testade att ha i lime skal för första gången, väldigt gott resultat, smakerna gifte sig. Så piffa till din jul knäck lite detta året.
 
 
 
 
 
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 msk smör
Skalet av tre lagom stora lime.
 
Digital kött temp
Bringare
 
  • Blanda ihop socker, gräddeoch sirap i en hög gryta, låt det koka upp utan lock, använd kött tempen, det ska vara 122 grader när det är färdigt, eller när det klarar kul provet (droppa smet i ett glas is kallt vatten).
  • Riv limeskalet med et väldigt fint rivjärn, sen när smeten är färdig så har du i smör och skalet och rör om. Häll i knäcksmeten i en bringare, de blir lättare att fylla de små formarna då, med sked bir de så kladdigt, jobba i bra tempo då det kan stelna snabbt. Förvara det kallt.
 
 
 
 
Andra smaker ni kanske gillar istället för lime:
 
Chokladknäck - 2 msk kakao av god kvalitet
Apelsinknäck - Skal av 1 apelsin
Ingefärsknäck - 1.5 tsk malen ingefära
Vaniljknäck - 1 urskrapad vaniljstång som får koka med i smeten
Pepparkaksknäck - 1 tsk pepparkakskrydda
Kanelknäck - 1.5 tsk malen kanel
 
GOD JUL



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0