Kladdkaka
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa ägg och socker pösigt. Ha i det smälta smöret och rör om väl. Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker i en annan skål och ha i det i äggsmeten , lite i taget, om du vill smaksätta med rom eller kojak så gör det nu. Bröda en form och ha in kakan i nedre delen av ugnen i 15 minuter, 2 minuter extra om du inte gillar för mycket kladd. När kakan är klar så lt den va i formen ett litet tag innan den ska serveras så att den fr vila lite, servera med något gott t.ex som grädde jordgubb och kakao som på bilden.
Citronfromage
- Lägg först gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Ta fram tre skålar, vispa först äggvitor till ett fast skum och vispa försiktigt ner hälften av sockret, lite i taget. Vispa nu resten av sockret i den andra skålen med äggulorna, ha sen i citronskalet. Häll citronsaften i en kastrull och koka upp lite och ta upp gelatinbladen och ha i dom i den varma citronsaften och ställ kastrullen åt sidan så det svalar. Vispa nu grädden i en annan skål, nu har nog citronsaften svalnat och då ska du blanda det med ägguleblandningen, och sen blanda det med grädden, vänd nu försiktigt ner äggvitorna i detta och rör tills smeten är jämn. Portionera upp i glad och kyl i två timmar. Garnera med resten av det citronskal som är kvar.
Prinsesstårta
- Sätt ugnen på 160 grader. Vispa ihop ägg och socker, tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje. Ha i mjöl, bakpulver och vaniljpulver och vispa försiktigt till slät smet, Häll i smeten i en form som du brödat in, ställ in i ugnen längst ner i 40 - 50 minuter. När kakan är klar så låt den svalna på galler, skär kakan i tre delar när den svalnat, du ska bara använda två delat.
- Blanda vaniljkräm och låt stå kallt ett tag
- Vispa grädden.
- Ta ut vaniljkrämen och bre det på första lagret och sen lägg över nästa lager och ha sylt på detta och grädde, förma grädden runt och ha marsipanen över.
- Garnera med vad du vill. Jag gjorde roser och hade guld pulver på dom och gjorde en kul vimpel och hade en tjock rema brunt band.
Köttgryta med ris och grönsaker barnmat 8 - 12 månader
- Koka riset, koka potatis, paprika, lök, vitlök, tomat, Ta bort skalet från tomaten när de är färdigkokade. Koka majs och köttfärs tillsammans. Mixa paprika, lök, vitlök och tomaterna och majs. Mosa potatisen, blanda i det mixade och riset, Finhacka den färska timjanen och ha i all kryddor.
- Koka grönsakerna och mosa detta.
- Frys in allt i portioner men kom ihåg att grönsakerna som är tillbehöret ska ni bara frysa in hälften så mycket.
Mangoäpple barnmat 8 - 12 månader
- Skala äpplena och skär varje äpple i fyra delat, kokka tills dom är klara, ha i den frysta mangon så att den bara blir varm, häll ut allt och skölj de snabbt i lite kallt vatten en mixa det och frys in.
Kyckling med dragon barnmat 8 - 12 månader
1 st stor kycklingfile
- Koka kycklingen, morot, lök och potatis. Ta upp kycklingen när den e klar och finhacka dem, lägg löken i en mixer, mosa potatis och morot. Ha i citron, dragon, peppar, vatten och smör i mixen med löken och mixa allt till en slät smörja. Blanda ihop det med den mosade moroten och potatisen, smaka om det behövs något mer.
Köttfärs med ris och organo barnmat 8 - 12 månader
200 g blandfärs
- Koka riset enligt förpackningen. Koka ihop allt förutom kryddorna. Ta upp tomaterna när skinnet börjar trilla av och släng skalet, Ta upp potatisen och lägg det åt sidan, Mixa lätt köttet, lök, vitlök, paprika, spadet och kryddorna. Mosa potatisen. Blanda det mixade med den mosade potatisne och riset, riv i morötterna på det minsta.
Thailax barnmat 8 - 12 månader
- Koka laxen och majs. Koka broccoli och haricots vertsen och potatis. Koka kokosmjölken, curry pastan och peppar. Koka couscousen. Ta upp laxen och finhacka den, lägg majsen i en mixer, finhacka broccolin och haricots vertsen, lägg bakpotatisen i mixen också med peppar och bara 2 1/2 dl av den kokta kokosmjölken, mixa allt. Ha i vattnet pö om på tills du tycker det är bra. Blanda ihop allt och ha i 5 dl kokt couscous. tycker ni att de fortfarande är lite för kletigt å blanda bara i lite mer vatten, men barnmat ska ju vara lite kladdigt.
Kyckling i curry barnmat 8 - 12 månader
- Koka riset. Koka kyckling med lök och kryddpepparkornen. Koka morötter och blommkål. När kycklingen och löken är klar så spara 2 dl av det kokspadet sen ta upp kycklingen och finhaka den och lägg löken i en mixer. Häll ut vattnet från morötterna och blommgålen och ta några bitar av blomkålen och lägg det i mixern också med kokspadet, curry, smör, och grädde, mixa detta. Mosa resten av blommkålen och morötterna, ha i den finhackade kycklingen sen det du mixat, Blanda i 4 dl kokt ris. Portionera upp allt och frys in det du ej ska använda.
Pasta med kycklingparma & parmesansås
- Lägg din skinka på bakplåtspapper sen in i ugnen på grillning tills dom är halvkrispika, ta ut dom och låt stå tills maten är klar. Skär kycklingen i tunna fina bitar. Stek kycklingen på medel tills den är klar, under tiden så finhacka dina champinjoner till tunna skivor, skölj aldrig svamp för att få bort smuts, tro de eller ej de förändrar hela svampen, Svetta av all svamp i en torr stekpanna på lagom hög varme tills de är klart, blanda i kycklingen och finhacka din vitlök och ha i den med. Sätt på pastavattnet och koka enligt förpackningens tid. När vitlöken stekt lite så ha i grädden, parmesan och peppar. Låt koka tills såsen börjar se krämig och tjock ut. När pastan är klar så häll ut vattnet, i med pastan i kastrullen igen, Jag använde bara 3/4 dels av den kokta pastan då jag ville min mat skulle bli lite mer krämigare. Blanda i olivolja i pastan sen ha i såsen, bryt i din krispiga skinka, rör om och servera med ruccola.
Kycklingrullader med fetaost och soltorkadetomater.
- Skär varje kyckling i tre delar så att de ser ut som lövtunnabiffar, dom kommer vara lite tjocka men du ska lägga dom mellan två bakplåtspappr och platta ut bit för bit lite så de blir tunnare. Finsmula feta i en skål och fin hacka de soltorkade tomaterna och lägg i en annan skål. Ta en bit kyckling och ha på lite tomat och lite fetaost, peppar o oregano, rulla ihop och ha tre tandpetare i varje då dom har lätt för att rulla upp sig annars när de ska stekas. Stek rulladerna tills de får lite fin yta på båda sidorna, sen har du i grädden och det kommer bli en del kvar av fetaosten så ha i 3/4 delar av de som är kvar, eller mer eller mindra de kan du bestämma själv efter smak, när såsen börjar tjockna och bli klar så ha i dijon. Servera med önskat ris, vi älskar jasmineris till ditta.
Fisk med curry 8 - 12 månader
- Koka blomkål och broccoli tillsammans. Koka torsk, morötter, potatis och lök tillsammans. Koka ris. När allt är klart så mixar du morot, potatis och löken blandar i smör, curry och peppar. Mosar broccoli och blomkål till så stora bitar du vill att det ska vara. Blanda det mixade med broccolin och blomkålen, Ha i så mycket du vill av det kalla vattnet. Portionera upp allt och frys in.
Kyckling med lök o röd paprika barnmat 6 - 8 månader
- Koka kyckling, potatis, morötter tillsammans med kryddorna. Koka löken och paprikan tillsammans. När allt är klart så sparar du 2 dl av spadet o tar upp kycklingen och finhacka den, mosa potatis o morötter tills det är lite klumpigt, sen mixar du löken, smöret och paprikan tillsammans, blanda ihop allt och ha i lite av spadet om du tycker att det behövs. frys in allt i portioner.