Grillade lammfärsbiffar med fetaostkräm o potatis.
Måste jag säga att sol o utomhus matlagning är bäst. Alltså denna rätten gjorde sitt ikväll, super gott. Ta en kall öl till, mums.
5 st biffar
BIFFARNA
500 g lammfärs
1 st ägg
1/2 gul lök
1 tsk salt
20 g färsk persilja
Skal av en halv citron
1 tsk mald spiskummin
1 krm grovmalen svartpeppar
FETAOSTKRÄM
150 g fetaost
1 1/2 dl creme fraiche
1 tsk citron saft
1 msk kallt vatten
1 krm grovmalen svart peppar
1 tsk försk persilja
Potatisar
- Finhacka löken så mycket du kan o klipp persiljan fint, spara en tsk till fetaostkrämen. Lägg allt i en skål o ha i resten till biffarna, blanda o forma till biffar o ställ kallt ett tag, hårda kalla biffar är lättare att grilla.
- Mosa fetaosten så mycket du kan med en gaffel sen blanda i resten o ställ detta kallt med.
- Gör klyftpotatis o grilla dom i ugnen med lite rapsolja o flingsalt som du vänt dom i.
- Grilla biffarna självklart utomhus o sen njut.
- Vill man så kan man ha en favoritsallad till, vi har alltid olivolja o balsamico rosso på vår med salt o peppar.
Fräsh Blomkålssallad
Publicerat 2014-04-27 10:47:00 i
Sallader
Jag bara ÄLSKAR att äta grillad mat, känslan av att sitta ute o sällskapet, få känna den varma vinden susa förbi. Äta utomhus, mums! Här har ni en till fräsh sallad till ditt grillade kött. Denna passar bra till kyckling men självklart allt annat också.
4 - 5 port.
1 st knippe rädisor
2 dl färska gröna ärtor
1 st mellan blomkålshuvud
1/2 dl filmjölk
1 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 msk eller mer färskpepparrot
Ört salt
Grovmalen svart peppar
- Skär blomkålen i små bitar o koka dom i 3 minuter.
- Skär rädisornai tunna skivor.
- Kyl ned blomkålen o lägg i en skål med rädisor o ärtor, blanda i creme fraichen o filmjölk. Riv över pepparrot, jag tog lite mer än vad receptet mitt säger. Sen smaka av med salt o peppar, va även här ej rädd för att krydda till de. Låt stå o mogna i kyl i ett tag. Ta fram 40 min innan servering, serveras nästan ljummen.
Krämig potatis o haricot sallad
Publicerat 2014-04-26 21:33:00 i
Sallader
Värmen tittar ut och vart man än går så doftar de massor utav grillande. Sommar. Här har ni ett smarrigt tillbehör till de ni grillar! Enkelt.
4 - 5 port
14 mellan stora potatisar
300 g haricot verts (ej frysta)
150 g fin feta ost
1/2 rödlök
4 msk creme fraiche
2 tsk dijon senap
2 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
4 msk vatten
Grovmalen svart peppar
Salt
- Koka potatisen på låg värme så de ej går i sönder, koka även haricot vertsen så de har lite tuggmotstånd. När detta är klart så låt de kallna i kyl.
- Blanda nu röran, creme fraiche, dijon, olivolja och rödvinsvinäger. Ställ åt sidan.
- Skala rödlöken o finstrimla den i så tunna skivor som möjligt.
- När potatis o haricot vertsen har svalnat så tärnar du potatisen i önskad storlek o halverar haricot vertsen, glöm ej nypa av dess fula ändar!! Lägg de i en skål med rödlöken o smula i fetaosten o blanda i din krämiga röra.
- Smaka av med salt o peppar o ha i vattnat.
Goji & russin müssli med kvarg a la Catja
Publicerat 2014-04-25 08:24:00 i
Frukost
Varmlufts Ugn 120 grader.
1 dl gojibär
1/2 dl linfrö
1/2 msk psykkiunfröskal
6 dl havre
4 dl delade valnötter
2 dl russin
1 dl pumpafrö
1 1/2 dl vatten
1/2 dl agave sirap
1 1/2 dl rapsolja
1 krm paprikapulver
1 krm chilipulver
- Blanda allt i en bunke utom goji, russin, psyllium, vatten, agave o oljan.
- Värm snabbt vatten, olja, chilipulver, paprikapulver o agave i en kastrull o häll i de i din bunke o rör om.
- Fördela ut allt över en plåt över bakplåtspapper.
- Torka det i ugnen, rör om då o då så de ej blir för brunt på ena sidan.
- när de är klart så tar du ut det o strör över psylliumfröskalen o låter de svalna helt, strö sen över russin o gojibär o förvara de i en luft tät burk.
- Servera detta till kvarg eller en annan mejeri favorit.