50g smör
3 msk vetemjöl
5 - 6 dl mjölk
2 krm salt
1 - 1 1/2 krm malen vitpeppar
Några riv muskotnöt
- Smält smöret i en kastrull. Förbered mjölken, börja med 5 dl. Ha i mjöl i smöret medans du vispar o sen mjölken. Ha i kryddorna o låt de puttra i en stund. Tycker du att såsen är för tjock så ha i resten av mjölken.
SALLADEN:
Favorit potatisen till 4 personer
En ask sockerärtor
Purjolök efter smak
DRESSING:
3 msk olivolja
1 msk vit balsam vinäger
1 msk agave sirap
1 st lagom vitlöksklyfta
3 krm salt
2 krm grovmald svartpeppar
2 tsk dijon senap
- Koka potatisen först o skölj av dom när de är klara i kallt vatten så att potatisen blir kall.
- Koka sockerärtorna snabbt, själv gillar jag lite tuggmotstånd, låt dessa svalna med.
- Skiva önskad mäng purjo.
- Dela potatisen o sockerärtorna i bitar o ha i en skål med purjon.
- Blanda alla ingredienser till dressingen, finriv i vitlöken, rör om o ringla över din potatissallad o rör om. Klart! Enkel o god.