Krämig potatis o haricot sallad

Värmen tittar ut och vart man än går så doftar de massor utav grillande. Sommar.  Här har ni ett smarrigt tillbehör till de ni grillar! Enkelt. 
 
 
 
4 - 5 port
 
14 mellan stora potatisar
300 g haricot verts (ej frysta)
150 g fin feta ost
1/2 rödlök
4 msk creme fraiche 
2 tsk dijon senap
2 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
4 msk vatten
Grovmalen svart peppar
Salt
 
  • Koka potatisen på låg värme så de ej går i sönder, koka även haricot vertsen så de har lite tuggmotstånd. När detta är klart så låt de kallna i kyl. 
  • Blanda nu röran, creme fraiche, dijon, olivolja och rödvinsvinäger. Ställ åt sidan. 
  • Skala rödlöken o finstrimla den i så tunna skivor som möjligt. 
  • När potatis o haricot vertsen har svalnat så tärnar du potatisen i önskad storlek o halverar haricot vertsen, glöm ej nypa av dess fula ändar!! Lägg de i en skål med rödlöken o smula i fetaosten o blanda i din krämiga röra. 
  • Smaka av med salt o peppar o ha i vattnat. 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0