Tårta för den starke.

Hej alla.
 
Min senaste tårta som jag gjorde nu i veckan till en träningintresserad storebror. Det är alltid superkul att göra tårta. Han ville ha nått med träning så detta va vad jag fick ihop
 
 
 
 
 
 

Budapestrulle

 
 
6 äggvitor
3 dl socker
2 dl finmald valnötter
2 msk fin kakao
1 msk mjöl
2 msk marsanpulver
 
Grädde
 
2 små burkar konserverade mandariner
Eller färska jordgubbar
 
 
  • Vispa äggvitorna till ett hårt skum, fortsätt vispa och ha i lite socker i taget. Mixa nötterna och blanda det med kakao, mjöl och marsan, vänd ner det försiktigt i soversmeten. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och fyll en sprits med stort hål. Spritsa ut från ena långsidan till den andra så det blir långa fina sträck, då går den ej sönder när du ska rulla ihop den. Grädda i nedre delen av ugnen 18 minuter på 175 grader, känn på kakan när de gått 18 minuter tycker du att den är för mjuk så ha den inne 2 minuer till. När den är klar så vänd över den på ett annat bakplåspapper, låt den svalna lite innan du försiktigt drar av de andra bakplåtspappret. Vispa grädde och skär frukten i bitar. När kakan är het sval så bre ut grädden över hela sen fördela frukten jämt över kakan, rulla ihop den med hjälp av bakplåtspappret. Förvara i kyl. Vill man så kan man toppa kakan med lite smölt mörk choklad ocj florsocker..
 
 

Rabarberkaka.

Hej alla.
 
I just denna kaka är jag förtjust i, nu när sommaren kommer och det är dax att plocka rabarber och sitta ute i solen och gotta sig så är denna kakan suverän. Jag är ju den som gillar när det är mer kaka än paj, paj är gott men en kaka det finns något lite ljuvligare med det.
 
 
 
 
200 g smör
2 1/2 dl socker
3 st stora ägg
skalet av en halv citron
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
 
ströbröd
smör
 
2 st rabarber stjälkar
2 msk socker
1 tsk finmald kardemumma
 
Vaniljfluff/visp färdig
 
  • Rör smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget och rör en stund mellan varje ägg. Bli ej panikslagen om smeten blir grynig den jämnar ut sig när mjölet kommer i. Ha i citronskal.
  • Blanda nu mjöl och bakpulver, ha i det i smeten och rör den jämn ha sen i mjölken.
  • Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och skär rabarberna i skivor, blanda alla skivorna med socker och kardemumma. Rör ner det försiktigt i smeten.
  • Smöra och bröda en form helst 22 - 24 cm i diameter, bre ut smeten jämt i formen.
  • Grädda kakan längst ner i ugnen i 45 - 50 minuter. Gör stick provet efter 45 minuter. När kakan är klar så låt den svalna i formen så att du ser att den lossnat från kanterna sen är det bara att skära upp och servera kakan med lite vaniljfluff/visp.
 
 
 

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0