Chocolate chip whoopies

 
 
Idag har jag spenderat dagen med att baka något som är toppen till kids, rolig kaka att ha till kalaset eller bara att baka ihop tillsammans en dag. Dom är söta och självklart goda. Första gången jag bakar med marshmallow fluff och det var faktist skoj. Jag ska i alla fall mata min söta tand med detta ikväll.
 
 
SMET
1 st stort ägg
1 3/4 dl socker
1 1/4 dl naturell yoghurt
1/4 dl mjölk
75g smält smör
4 1/2 dl vetemjöl
1/4 tsk vaniljsocker
1/4 tsk bakpulver
3/4 tsk bikarbonat
150g ljusa eller mörka chokladknappar
 
 
FYLLNING
175g smör
2 msk kakao
4 1/2 dl florsocker
1 st burk marshmallow fluff
 
 
  • Använd det du har elvisp eller matberedare och vispa ihop ägg och socker fluffigt. Förbered och blanda yoghurt och mjölk i en kanna eller ett glas, förbered också mjöl, vaniljsocker, bakpulver och bikarbonat i en bunke och blanda ihop det. När ägg och socker är fluffigt så blanda i mjölk och yoghurt blandningen i ägg smeten försiktigt, sen smält smöret och ha i det också, smöret får ej vare för varmt. Sen har du i halva av de torra i smeten, när de blandats till en jämn smet så jobbar du i resten, till sist vänder du i chokladknapparna. Låt degen stå och bli kall i kylskåp i 20 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut degen och gör nu så stora bollar som du själv vill ha, kakan brer ut sig en del i ugnen sen, men ej så mycket, tiden är olika, men de ska kännas spänstiga på toppen när dom är klara och vara lite gyllenbruna. Mina är alltid inne i 15minuter i mitten av ugnen. Ta ut kakorna och låt dom svalna på galler.
  • Blanda nu fyllningen. Blanda det rumsvarma smöret med kakao och florsocker, vispa ihop detta sen vispa i marshmallow fluffet på snabb hastighet, när du är klar låter du fyllningen stå i kyl i 30minuter så den blir lite hårdare. När kakorna svalnat brer du på så mycket fyllning som passar dig på en kaka och sen lägger en till kaka över så har du dig en egen whoopie!
 
 
Kakorna är goda utan fyllning också, mums mums, hoppas det smakar!
 
 
Tips: Om du tycker smeten är kladdig att jobba med så under varje kakbit blöter du ner dina händer så blir de super enkelt att forma smeten.
 
 
 
 
 
 

Saffranskakor

 
Jag ska dela med mig av mina smarriga saffranskakor, dom bara smälter i munnen, så alla som ÄLSKAR saffran titta hit, dom passar ju perfekt att baka nu till jul, alla blir lika glada varje gång dom dukas fram, dom är så enkla att göra så vem som helst klarar av dom.
 
 
KAKORNA:
 
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk fint vaniljsocker
150 g smör
1 st paket saffran 0.5 g
 
GARNERING:
 
1 dl socker
1 st paket saffran 0.5 g
 
 
  • Blanda snabbt ihop vetemjöl, vaniljsocker, smör och saffran i en matberedare. Rulla dengen till en rulle och linda in den i plastfolie och låt vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt och ta ut degen skär den i 5mm tunna skivor och sen skär varje bit snett på mitten, låt grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Blanda nu garneringen. När kakorna är klara så vänd dom ner i garneringen medans dom fortfarande e varma, då fäster det bäst, låt svalna på galler.
 
Testa dom, ni kommer ej ångra er.
 
 

Rullader a la Catja (för 4pers)

 
 
Hade två vänner över för någon dag sedan, då bjöd vi på detta och det blev mega poppis, alltid lika kul. Hoppas ni gillar det lika mycket som oss.
 
 
 
RULLADER
 
2 st krukor färsk basilika
3 st paket bacon
3 st gul lök
3 krm svart peppar
2 krm salt
9 st stora fina tunna lövbiffar
Dijon
10 dl vispgrädde
3-4 msk Dijon till såsen
Smör till stekning
Tandpetare
 
  • Förbered allt först, hacka persiljijan och lägg i en liten skål, häll upp dijon i en skål och en pensel till det, skär löken i tunna skivor, och bacon smått det också. Stek bacon och lök tillsammans så det blir gyllenbrunt, salta och peppra när du är färdig, lägg upp detta i en skål också. Sån tar du fram köttet, se till att du har stora tunna köttbitar, är dom ej tunna får du banka ut köttet lite. Dela bitarna på mitten, fast köttet e tunt brukar jag dra ut det litet med en sked, ta en bit kött och pensla på rätt bra med dijon över hela biten, sen bacon och lök blandningen längst ut i ena kanten lika så persilija, rulla ihop och fäst med två tandpetare, när detta är gjort och alla är klara så försteker du dom tills du fått en fin yta, stek ej för länge. När du stekt så häll över grädden, låt koka tills grädden ej är så lös, smka av med dijon i såsen. När detta är klart så servera med en god mos.
 
MUUUUMSSS.
 
 
 
 

Köttfärssås a la Catja

 
Vem älskar inte en god köttfärsås? Vi är galna i det här hemma i alla fall. Så detta blev kvällsmaten igår då min sambo va så sugen på det. Vi gillar ej att de ska smaka för mycket av något speciellt utan vill all ska smälta ihop när det är en köttfärssås, så detta är esultatet på vår familjs köttfärs. Testa vettja, hoppas det smakar.
 
 
KÖTTFÄRSSÅS:
 
700g blandfärs, eller den som önskas.
1 st stor gul lök
1 st paket bacon
3 st stora vitlöksklyftor
(1 st paket campinjoner)
3 krm grovmald svart peppar
3/4 salt
1 1/2 mörk oxbuljongtäring
2 burkar 400g krossade tomater
1 st paket små tomater, vilka du själv vill
2 st mellan stora morötter
3 msk persilija, frösen eller färsk
 
 
  • Stek färsen för sig själv, hacka och stek lök, vitlök, bacon och caminjoner om du valt att ha detta också, även allt detta för sig själv. När allt är stekt till fin gyllenbrun färg så blandar du ihop allt. Ha i buljongtärningarna, salt och peppar sen de krossade tomaterna, körsbärstomaterna, de rivna morötterna och persilijan, låt sen allt koka tills de ej e mycket vätska kvar i såsen. När såsen är klar och ska serveras så toppa det med en god lagrad parmensan ost och basilikablad. Vi äter fullkornspasta till detta, men av någon anledning äter vi alltid fullkornspasta.
Hoppas det smakar
 
 
 

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0