Pannbiff med löksky a la moberg

 
 
 
 
4 pers
 
Biffarna:
500g nötfärs
1 st gul lök
1 st ägg
1/2 dl ströbröd
3 msk dijon
3 msk japansk soja
2 dl vispgrädde
Smör
 
Lökgarnityr:
4 st gul lök
2 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
Smör
 
Persilija
 
Mos eller kokt potatis
 
 
  • Finhacka löken till biffarna o stek den mjuk med smör i en stekpanna o ställ de åt sidan. Koka nu din potatis. Blanda nu alla ingredienser till biffarna o ha i löken sist  när den svalnat. Forma till biffar. Hacka löken i tunna skivot till lökgarnityren nu, stek det i smör, stek gärna så att löken har kvar lite av sin spänst. Stek biffarna under tiden. När löken är klar så ha i vatten o buljongbiten o låt koka ett tag. Servera dina biffar med din potatis eller mos o toppa med lökgarnityren o strö över färsk persilija. Mums säger alla magar till husman!
 
 
 
 

En söt liten tårta.

Då blev det att göra lite tårta idag. jag bara älskar det. 
 
 
 
 
 
 
 
 

En spännande kalops med smak av lite rött vin.

 
 
 
Till hela familjen
 
700 g grytbitar
1 krm vitpeppar
1 msk salt
2 msk smör
4 st gula lökar
2 msk smör
6 dl vatten
2 dl rött vin
4 st lagerblad
18 st kryddpepparkorn
6 st stora morötter
2 krm grovmalen svartpeppar
 
vetemjöl
vatten
 
 
  • Puttsa köttet och ha på vitpeppar o salt, jag delade de stora grytbitarna på mitten, ha smöret i en upphettad stekpanna o bryn köttet snabbt, gärna lite i taget o ej igenomstekt, ha i det i en kastrull, klyffta lökarna o stek dom snabbt med i smör o ha sen i detta i kastrullen med, ha 6 dl vatten i stekpannan så all god smak släpper sen häll i det i grytan med kryddpepparkorn, lagerblad o rött vin. Låt detta koka under lock i 30 min. Skala morötterna sen skiva dom i grova bitar o ha i dom i grytan med svartpepparn efter när minuterna gått o sen koka i en timme till, köttet ska va supermört. När köttet ör mört så gör en redning av vetemjöl o vatten så den är tjock som en sås, sila i en msk i taget i grytan o rör om o låt koka lite, blir kalopsen ej tjockare så i med en msk resning till o fortsätt tills du själv är nöjd, men de måste koka en liten stund mellan varje msk. Kom även ihåg att en god gryta ska aldrig stormkoka. 
 
 
 
 
 

Grundrecept till plättar/pannkakor med en gnutta socker

 
 
3-5 pers
 
6 dl mjölk
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk smör
2 krm salt
1/2 dl socker
 
 
  • Blanda hälften av mjölken med alla ägg. Vispa sen i mjölet så smeten blir klumpfri. Smält smöret o ha i det med salt o socker sen vispa i sista mjölken. Bögja stek dina ljuvliga plättar. Detta lyckas man med alltid. Servera med alla dina favorit tillbehör. Jag kan tippsa om cane syrup, MUMS!!!
 
 
 
 

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0