En spännande kalops med smak av lite rött vin.

 
 
 
Till hela familjen
 
700 g grytbitar
1 krm vitpeppar
1 msk salt
2 msk smör
4 st gula lökar
2 msk smör
6 dl vatten
2 dl rött vin
4 st lagerblad
18 st kryddpepparkorn
6 st stora morötter
2 krm grovmalen svartpeppar
 
vetemjöl
vatten
 
 
  • Puttsa köttet och ha på vitpeppar o salt, jag delade de stora grytbitarna på mitten, ha smöret i en upphettad stekpanna o bryn köttet snabbt, gärna lite i taget o ej igenomstekt, ha i det i en kastrull, klyffta lökarna o stek dom snabbt med i smör o ha sen i detta i kastrullen med, ha 6 dl vatten i stekpannan så all god smak släpper sen häll i det i grytan med kryddpepparkorn, lagerblad o rött vin. Låt detta koka under lock i 30 min. Skala morötterna sen skiva dom i grova bitar o ha i dom i grytan med svartpepparn efter när minuterna gått o sen koka i en timme till, köttet ska va supermört. När köttet ör mört så gör en redning av vetemjöl o vatten så den är tjock som en sås, sila i en msk i taget i grytan o rör om o låt koka lite, blir kalopsen ej tjockare så i med en msk resning till o fortsätt tills du själv är nöjd, men de måste koka en liten stund mellan varje msk. Kom även ihåg att en god gryta ska aldrig stormkoka. 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0