Kyckling med potatis/getost o rödbetssallad

 
 
3 port
 
3 st kycklingfileer
Salt
Peppar
Smör
 
500 g polkabetor
Smör
 
8 st stora mandelpotatisar
 
1 st stor påse färsk bladspenat
1/2 rödlök
3 msk balsamico aceto di modena sigillo blu
2 msk olivolja
Havssalt
Grovmalen svartpeppar
 
Getost
 
 
  • Sätt ugnen på 150 grader. Salta o peppra sen stek kycklingen snabbt på båda sidorna. Lägg kycklingen på galler i ugnen o nått under o en kött temp i en av bitarna, mitt tempen ska vara 70 grader då den är klar, det är ungefär 20 minuter. 
  • Börja nu med att koka betorna o potatisen var för sig när det är klart så lägger du det åt sidan o låter de kallna. När det är kallt så skalar o skivar du potatisen o har i en bunke. Skala o skiva rödbetorna sen stek dom snabbt så de får lite lite färg bara. 
  • skölj spenaten o finhacka rödlöken o ha i det i samma bunke som potatisen. Ha på balsamico o olivolja o salta sen peppra lite. Rör om. 
  • Lägg nu upp lite rödbetor på en tallrik, sen din potatissallad, toppa med kyckling o lite getost efter smak. 
 
 
 
 

Citronkaka med kokos o frosting.

 
 
 
 
10 - 15 bitar. 
 
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
165 ml kokosmjölk
Rivel skal av en citron
 
Frosting:
200 g naturell philadelphiaost
3 dl florsocker
75 g smör
 
Ätliga blommor
 
 
  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret o låt de svalna. Vispa ägg o socker så de blir fluffigt sen blanda ihop mjöl, kokos, bakpulver o vaniljsocker. Blanda i kokosmjölken i smöret sen ha i en del av de torra ingredienserna i ägg fluffet o sen lite av smör o kokosmjölk blandningen o upprepa det tills allt är borta sen river du i citronskalet. Smöra in en form 24 cm i diameter o sen ha i kokosflingor istället för ströbröd. Häll i smeten o låt den grädda i nedre delen av ugnen i 30 - 35 minuter. Sen nör kakan är klar så låt den svalna i formen tills kakan släppt o då tar du upp den så den får svalna på galler helt. Vispa ihop frostingen med elvisp så de blir fluffigt o bre på kakan. Garnera med ätliga blommor, de finns att köpa i affären. 
 
 
 

En gåva för magen!

Hej alla! 
jag bara älskar att pyssla o för att sen ge bort detta o pyssla med bak är super kul, o de uppskattas alltid. Idag var vi hemma hos en vän som flyttat till hus för ett tag sen, självklart vill man ta med något. Vi tog med några smaskiga engelska scones på burk, aaa på burk. 
 
 
 
 
Detta är en suverän gåva o alla gillar vi en toppen frukost, det sägs ju att det är det viktigaste målet på dagen!
 
 
  • En burk med lufttätt lock, gärna med gummikant i locket. 
  • Fyll burken med alla torra varor, fyll så det blir olika lager, blir så fint då. 
  • En fin pappersbit till att dölja locket o sen ett snöre att binda runt om. 
  • Skriv av receptet enkelt på en lapp som du sen hänger i ditt snöre. Glöm ej skriva till de ingredienser som behövs till som du ej kunnat ha i t.ex som ägg. 
 
Jag valde söta engelsk scones, du hittar receptet på min blogg under kategorin frukost. 
 
 
 
 

Köttfärssås favoriten barnmat 12 -18 mån

 
 
 
 
300 g blandfärs
6 st lagom stora tomater 
1 st gul lök
4 st små sommarlökar
4 st vitlöksklyftor
3 st mellan stora morötter
140 g burkmajs
1 msk organo torr
1 msk paprikapulver
2 krm grovmalem svartpeppar
1 krm salt
3 msk grädde
 
Ca 10 dl färdigkokt fullkiornspasta
 
 
  • Skala mörötter o all lök o vitlök. Dela morötter o gula löken på mitten. Lägg det i en stor kastrull o fyll med vatten. Koka detta 15 min. Ha i tomaterna o koka dessa tills skalet börjar trilla av, är ej de andra klart då så fiska bara ipp tomaterna o lägg i en mixer. Ha i köttet o låt detta koka med de andra till de är färdigt. Lägg allt detta i mixern med. Mixa allt tillsammans med kryddorna. När det ör klart så ha i majs o grädde. Koka pasta. hacka pastan i önskad storlek sen blanda i så mycket som du vill ha, de kan behövas mer. Maten ska bli kledig, barnmats liknade liksom. Jag själv fick ha i extra pasta. 
 
 
 
 

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0