Magisk ljummen kycklingsallad med citron/honungsdressing

 
 
 
 
3-4 portioner
 
KYCKLINGEN:
4st kycklingfiléer 
1 krm chiliflakes
2 krm salt
2 msk flytande honung
Smör
 
SALLADEN:
1 st stort broccoli huvud
1 st mellan stort blomkålshuvud
2 st vitlöksklyftor
1 dl sötmandel
1 st moget päron
1 st mozzarella
1 st liten påse ruccola
1 st liten påse baby spenat
1/2 kruka basilika
Parmesan
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
 
DRESSINGEN:
Saft av en halv stor citron
Finrivet skal av halv citron
3 msk fin olivolja
1 msk flytande honung
1 krm salt 
2 krm grovmalen svartpeppar
 
 
  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Dela broccoli o blomkål i munsbitar, skölj. Finhacka vitlöken o grovhacka mandeln. Blanda ihop detta med blomkål o broccoli i en bunke med 3 msk olivolja o 1/2 tsk salt. Ta fram ett bakplåtspapper o häll ut broccoli o blomkålen, fördela den jämnt över hela plåten. Rosta grönsakerna i mitten av ugnen i 12. 
  • Dela kycklingen i 1 cm tjocka skivor o blanda med chiliflakes, salt o honung, stek det på hög värme så de får färg, detta tar någon sekund. Sen sänk vörmen o låt kycklingen bli klar. Tänk på att honung kan bränna så ha koll. 
  • Gör dressingen. 
  • Ta ut broccoli o blomkålen o låt det svalna. 
  • Ta fram ett stort fat o ha på ruccola, babyspenat, broccoli o blomkålsröran, dra sönder mozzarellan i bitar o skiva päronet i tunna skivor o ha över. Rör om lite med händerna, ringla till sist över din dressing o ha på kyckling o toppa med parmesan. 
 
 
 
 

Curry räkor med vit quinoa

 
 
 
3-4 pers
1 msk rapsolja
1 st gul stor lök
1 st vitlöksklyffta
1/2 msk curry (eller efter smak)
Maizena
250 ml havregrädde
250 ml kallt vatten
1 kg räkor med skal
1 1/2 msk pressad citron
1-2 krm salt
1-2 tsk agave sirap
2 tsk sherry (finns på systemet)
1 msk persilija
 
Till servering: Vit Quinoa
 
  • Börja med att skala dina räkor och lägg allt skal i en påse och frys in detta till att göra en god fond kanske. Lägg de skalade räkorna i en skål sålänge.
  • Finhacka Löken och pressa vitlöken, hetta upp en stekpanna och fräs detta tills de blir mjukt. Rör ner curryn och fräs en minut, ha sen i havregrädde och vatten. Låt sjuda i några minuter sen ha i sherryn, persilija och din pressade citron, ha även i salt och agave. Ha i maizena tills du är nöjd med såsens tjocklek. 
  • Koka din quinoa under tiden, när allt börjar bli klar så har du i räkorna så att de precis blir varma, dom ska ej koka pga då bli räkor som gummi.. Hoppas det smakar.

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0