Kyckling med potatis/getost o rödbetssallad

 
 
3 port
 
3 st kycklingfileer
Salt
Peppar
Smör
 
500 g polkabetor
Smör
 
8 st stora mandelpotatisar
 
1 st stor påse färsk bladspenat
1/2 rödlök
3 msk balsamico aceto di modena sigillo blu
2 msk olivolja
Havssalt
Grovmalen svartpeppar
 
Getost
 
 
  • Sätt ugnen på 150 grader. Salta o peppra sen stek kycklingen snabbt på båda sidorna. Lägg kycklingen på galler i ugnen o nått under o en kött temp i en av bitarna, mitt tempen ska vara 70 grader då den är klar, det är ungefär 20 minuter. 
  • Börja nu med att koka betorna o potatisen var för sig när det är klart så lägger du det åt sidan o låter de kallna. När det är kallt så skalar o skivar du potatisen o har i en bunke. Skala o skiva rödbetorna sen stek dom snabbt så de får lite lite färg bara. 
  • skölj spenaten o finhacka rödlöken o ha i det i samma bunke som potatisen. Ha på balsamico o olivolja o salta sen peppra lite. Rör om. 
  • Lägg nu upp lite rödbetor på en tallrik, sen din potatissallad, toppa med kyckling o lite getost efter smak. 
 
 
 
 


Kommentarer
Rosa J

Hej :) ville bara säga hej till dej o önska dej o din familj en skön o mysig höst :) jag följer fortfarande din blogg :) du gör den verkligen bra :) du e duktig på att baka o laga mat :) bilderna ser så fräscha ut :) hur går det med betongen?? kramizar Rosa🌸

Svar: Betongen ligger på hyllan, just nu e de bara familjen som gäller här hemma då ella e i full fart :) kul att höra att du fortfarande följer mig, de värmer, o tack för alla komplimanger :) hoppas du mår bra du med.
Kakan

2013-08-26 @ 09:51:39
Rosa

Hej :)jo det e bra här med :D Det e Palmfestivalen här nu fre -lör så det blir att springa på marknad :) på gamlatorg som det nu heter e där många som står med sina hantverk alltid lika kul att se vad de har gjort med hjälp av sina händer o fantasi :) när du har bättre tid igen kanske du fortsätter med betong eller annat :) Man kan ju inte hinna med allt ;) jag förstår att Ella e nog rätt aktiv nu :) så jag e verkligen imponerad av att du hinner laborera med mat o bakverk :) Det hade varit kul att få se en liten bild av henne :) kramizar

Svar: Kanske kommer en bild på henne längre fram i tiden :)de låter som en trevlig festival, den hade jag velat se :) kul att höra att ni har de bra ni med.
Kakan

2013-08-29 @ 09:03:36


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0