Rabarberkaka.

Hej alla.
 
I just denna kaka är jag förtjust i, nu när sommaren kommer och det är dax att plocka rabarber och sitta ute i solen och gotta sig så är denna kakan suverän. Jag är ju den som gillar när det är mer kaka än paj, paj är gott men en kaka det finns något lite ljuvligare med det.
 
 
 
 
200 g smör
2 1/2 dl socker
3 st stora ägg
skalet av en halv citron
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
 
ströbröd
smör
 
2 st rabarber stjälkar
2 msk socker
1 tsk finmald kardemumma
 
Vaniljfluff/visp färdig
 
  • Rör smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget och rör en stund mellan varje ägg. Bli ej panikslagen om smeten blir grynig den jämnar ut sig när mjölet kommer i. Ha i citronskal.
  • Blanda nu mjöl och bakpulver, ha i det i smeten och rör den jämn ha sen i mjölken.
  • Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och skär rabarberna i skivor, blanda alla skivorna med socker och kardemumma. Rör ner det försiktigt i smeten.
  • Smöra och bröda en form helst 22 - 24 cm i diameter, bre ut smeten jämt i formen.
  • Grädda kakan längst ner i ugnen i 45 - 50 minuter. Gör stick provet efter 45 minuter. När kakan är klar så låt den svalna i formen så att du ser att den lossnat från kanterna sen är det bara att skära upp och servera kakan med lite vaniljfluff/visp.
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0