Smarriga pizzabullar som inte behöver jäsa

 
 
 
 
Till 20 st normalstora
 
Deg:
10 dl vetemjöl
4 dl lättmjölk
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
125 g smör
 
  • Ta fram smör o gör det i tärningar o låt de bli rumstempererat. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Nyp i de mjuka smöret o sen ha i mjölken o arbeta ihop snabbt till en deg. Ställ åt sidan medans du gör fyllningen. 
 
Fyllning:
1 dl ketchup
1/2 dl chili sås
1 1/2 msk färsk timjan
1 krm salt
1 krm svartpeppar grovmald
3/4 tsk lökpulver 
1/2 tsk vitlökspulver
 
20 skivor påläggsskinka
150 g riven ost
 
1 st ägg
 
  • Sätt ugnen på 200 grader. 
  • Förbered en plåt med 20 bullformar på. 
  • Finhacka timjan o sen blanda alla ingredienser i en skål förutom skinka o ost. 
  • Strimla skinkan o riv osten om du ej köpt riven ost redan. 
  • Kavla ut degen på mjölat bord bre på ketchup blandningen o strö över skinka o ost. Spara lite ost till att toppa bullarna med. 
  • Rulla ihop o dela upp längden i 20 bitar o lägg i bullpapper på en plåt. 
  • Vispa upp ett ägg o pensla varje bulle sen strö över sista osten o grädda bullarna i mitten av ugnen i 30 minuter ca. 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0