Fläskfilé med krämig trattkantarellsås och timjan

 
 
3 pers
 
550 g fläskfilé
200 g trattkantareller
2 msk smör
2 dl creme fraiche
2 dl grädde 
1 1/4 msk kantarellfond
2 msk vatten
1 krm grovmalen svartpeppar
3 msk färsk timjan eller mer efter smak 
 
Servera till basmati ris
 
 
  • Putsa fileen från fett o sen skär den i lagom tunna skivor. Borsta trattkantarellerna från smutts. Stek köttet i smör så att de blir gyllen brunt, lägg åt sidan. Stek svampen i torr stekpanna snabbt på hög värme sen sänk värmen o ha i köttet o allt de andra. Låt puttra på svag värme under den tiden du kokar riset, basmatis ska oftast koka i 20 min. 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0