Pecan Cake.


 
 
kom över detta receptet, jag ändrade lite på det då jag ville ha lite extra av det goda, självklart. Otroligt god.
 
PECAN CAKE.
 
KAKSMET:
125g osaltat smör
4 1/2 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 1/2 msk bakpulver
1/4 tsk salt
3 1/2 dl standard mjölk
3 msk lönnsirap
3 st stora ägg
150g pekannötter
 
  • Värm ugnen till 175 grader, vispa ihop smöret, strösocker, mjölet, bakpulver och salt tills det är smuligt. Vispa ihop mjölk, ägg och lönnsirapen för hand i en kanna, sen vispa ihop det med den smuliga speten på låg hastighet tills det blir en fin och jämn smet, sen hacka pekannötterna och vänd ner dom i smeten. Fördela smeten i två eller tre formar och grädda i mitten av ugen i 20 - 25 minuter. Tag ut dom när dom är färdiga och låt dom svalna på galler.
 
 
 
 
FROSTING:
350g osaltat smör
12 dl florsocker
4 msk standard mjölk
2 msk lönnsirap
50g pekannötter

  • Gör frostingen medans bottnarna svalnar, vispa ihop allt på låg hastighet så det ej yr runt florsocker i hela köket. När bottnarna svalnat helt så börjar du bygga din Cake, lägg ett lager frosting på en botten sen bygg upp med nästa lager, det roiga med Cakes är ju att man kan göra mönster hur man vill, toppa sedan din Cake med pekannötter.
 
 
 
Tips: När du ska bygga din Cake så klipp ett bakplåtspapper i tre delar och lägg under första botten, sen bygger du klart din Cake med frosting. Sen drar du forsiktigt bort bakplåtspappret och vipps inget kladdigt tårtfat, fint till serveringen.
 
 
 
 


Kommentarer
Hannah

Ser hur god ut som helst:) Måste testas! Fin sida du gjort!

2012-11-16 @ 10:39:48
catja

tack ska du ha, den va jättegod, baka på =)

2012-11-16 @ 11:21:40
URL: http://andeverythingnice.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0